ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2013 Cumartesi 17:30

Hatay'da gerginlik çıktı!

Hatayda gerginlik çıktı!

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 51 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıları protesto etmek için ilçe girişinde toplanan bin 500 kişilik grup, polis barikatıyla engellenmek istendi.


Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde izinsiz yürüyüş yapmak isteyen bir grubu polis barikat kurarak engelledi. Gruptan taş atılması üzerine polis müdahale etti.

Reyhanlı'da patlamanın yaşandığı günden bu yana zaman zaman küçük gruplar ilçede sloganlara atarak yürüyüş yapıyor. Ancak bugün için çevre il ve ilçelerden de katılım ile Reyhanlı'da yaklaşık bin kişilik bir kalabalık oluştu.

Polis sabah saatlerinden itibaren tedbir alarak izinsiz yapılması planlanan yürüyüş için önlem aldı. Öğle saatlerinde barikat önünde biriken ve aralarında CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl'n de bulunduğu grup yürümek için ısrar etti. Ancak polis yürüyüşe izin vermedi. Bu arada barikatın arka taraflarından bazı eylemcilerin taş atması üzerine polis biber gazı ile kalabalığa müdahale etti.

Grubun önemli bir kısmı dağılırken bir kısmı barikatı aşarak ara sokaklardan patlamanın bulunduğu noktaya ulaşmak istedi. Ancak eylemciler bu defa da güvenlik ekiplerinin kurduğu ikinci barikata takıldı. Burada da polisle arbede yaşayan göstericiler sıkılan biber gazıyla tekrar dağıldı. Atatürk Caddesi'nde yeniden toplanan grupla polis arasında kovalamaca yaşandı. Eylemcilerin özellikle ikinci patlama noktasına gitme çabası devam ediyor. Dumandan etkilenen göstericiler dağıldıktan sonra Atatürk Caddesi'nde yer yer toplanarak 'hükümet istifa' şeklinde sloganı attı. 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER