ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2014 Salı 18:58

Hastaneyi savaş alanına çevirdiler

Hastaneyi savaş alanına çevirdiler

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Abalı Jandarma Karakolu ekiplerinin yol kontrolü sırasında ‘dur’ ihtarına uymayan ve açılan ateş sonucu hayatını kaybeden şahsın yakınları, şahsın kaldırıldığı hastaneyi savaş alanına çevirdi.


Yol kontrolü yapan güvenlik görevlilerini görünce kaçmak isteyen ve ’dur’ ihtarına uymayan 24 yaşındaki Muzaffer Görül’ün aracını jandarma ekipleri takibe aldı. Kaçmaya çalışan Görül, açılan ateş sonucu vurularak durduruldu. Jandarma ekiplerinin çağırdığı ambulansla önce Lice Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Görül, daha sonra Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Görül, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Hastaneye gelen Görül’ün yakınları, hastane önündeki sivil polis aracına ve polislere saldırdı. Polislerin araçlarında bulunan gaz fişeği ile dağılan kalabalık, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis girişine yöneldi. Hastanenin girişindeki camları kıran Görül’ün yakınları, olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle dağıldı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne tedavi olmak için gelen hastalar da, polis ekiplerinin attığı biber gazına maruz kaldı. Yoğun biber gazından etkilenen hastalara ilk müdahale hastane yetkililerinden geldi. Hastanede bulunan biber gazı maskelerini hastalara takan yetkililer, hastaları ambulanslarla başka hastaneye sevk etti. Bölgede gerginlik sürerken, hastaneye çok sayıda çevik kuvvet ve zırhlı araç sevk edildi.

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER