ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Temmuz 2013 Cuma 17:28

Hanefi Avcı'ya 15 yıl hapis

Hanefi Avcıya 15 yıl hapis

Devrimci Karargah davasında Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya 15 yıl 3 ay hapis cezası verildi.


İstanbul 9′uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nden görülen Devrimci Karargah davasında karar açıklandı.

Devrimci Karargah davasında Volkan Karakuş ve Bayram aydoğdu tahliye edildiler.

Hanefi Avcı'ya ise 15 yıl ceza verildi. Ulaş Bayraktaroğlu'na 6 yıl 8 ay ceza verildi.

 Devrimci Karargah davasının18′inci duruşması dün görüldü. Davanın sanıklarından tutuklu bulunan Hanefi Avcı’nın savunmasının ardından, duruşma tutuklu yargılanan 7 kişinin yanı sıra, aynı davadan yargılanan ve Gezi Parkı operasyonları kapsamında tutuklu bulunan Ulaş Bayraktaroğlu’nun avukatlarının savunmaları ile devam etti.

Duruşmada Avcı, yıllardır mücadele ettiğini söylediği örgütlere yardım etmekle suçlandığını ileri sürerek, “Benim gibi birini terör örgütüne yardımla suçlamak için ciddi kanıtlara ihtiyaç var” diye belirtti. Avcı, beraatını talep etti.

Aralarında gazeteci Aylin Duruoğlu'nun da bulunduğu 24 kişi örgüt üyeliğinden beraat etti.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın "Devrimci Karargah terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek, yargı görevini yapanı etkilemek, soruşturmanın gizliliğini ihlal, verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, terörle mücadele görev yapan kişileri terör örgütlerine hedef göstermek, vahim nitelikte silah bulundurmak" suçlarından yargılanıyordu.

DEVRİMCİ KARARGAH DAVASINDA VERİLEN EN YÜKSEK CEZALAR

Devrimci Karargah davasında sanıklardan Cemal Bozkurt iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 251 yıl 2 ay hapis ile en yüksek cezayı alan sanık oldu.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 75 sanıklı Devrimci Karargah davasının karar duruşmasında Cemal Bozkurt en fazla cezayı alan sanık oldu. Sanık Cemal Bozkurt, Devrimci karargah terör örgütü üyesi olarak 'Karacaahmet Mezarlığı'ndan 1. Ordu Karargahı'na yönelik havanlı saldırı', 'Beyoğlu Sütlüce semtinde bulunan, Adalet ve Kalkınma Partisi il binasına gönderilen paket bombanın patlaması bir polisin şehit olması' eylemleri nedeniyle suçlu bulundu.

Tüm bu eylemleri, cebir ve şiddet kullanarak Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya, değiştirmeye ve fiilen bu düzenin uygulanmasını önlemeye teşebbüs', 'Tasarlayarak adam öldürmek', 'Yaralama', 'Mala zarar verme' ve 'Sahtecilik' gibi suçları oluşturduğundan sanık Bozkurt hakkında toplam iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile ayrıca 251 yıl 2 ay hapis ve 45 bin lira adli para cezası verildi.

Sanık Fatih Aydın hakkında da Devrimci Karargah örgüt üyesi olarak 'Cebir ve şiddet kullanarak Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya, değiştirmeye, ve fiilen bu düzenin uygulanmasını önlemeye teşebbüs', 'Yağmaya teşebbüs' ve 'Sahtecilik' gibi suçlardan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile ayrıca 47 yıl 10 ay hapis ve 45 bin lira adli para cezasına hükmedildi.

Duruşmadaki hal ve davranışları, sürekli duruşma düzenini bozması, duruşmalarda örgüt bildirileri okuması, hakaret içerikli sözleri, pişman olmaması nedeniyle her iki sanığın cezasında da indirim yapılmadı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER