ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Mart 2017 Çarşamba 09:58

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla ABD'de tutuklandı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla ABDde tutuklandı

Manhattan Güney Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Atilla'ya yöneltilen suçlamalar yüzüne okundu. Tutuklu kalmasına karar verilen Atilla, 10 Nisan'da tekrar hakim karşısına çıkacak.


Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla New York'ta hakim karşısına çıktı.

New York JFK havalimanında işadamı Rıza Sarraf davasıyla ilgili olarak gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Atilla, New York Güney Bölge Mahkemesi'nde hakim James C. Francis'in karşısına çıkarıldı.

Mahkemede Atilla'ya yöneltilen suçlamalar yüzüne okundu.

Hakim Francis, Atilla'ya "ABD'nin İran yaptırımlarını delmek" ve "bankacılık dolandırıcılığı" konusunda iki suçlama yöneltildiğini, suçlu bulunması halinde ilk suçlamadan 20 yıl, ikinci suçlamadan da 30 yıla kadar ceza alabileceğini söyledi.

Atilla'yı duruşmada geçici olarak mahkeme tarafından atanan avukat savundu. Hakim Francis, avukat tutma imkanı olmaması halinde Atilla'ya mahkemenin tüm dava için avukat görevlendirilebileceğini anlattı.

Savcılığın tutuklu yargılama talebi üzerine hakim tutukluluğun devam etmesi ve 10 Nisan'da Atilla'nın tekrar mahkemeye çıkarılmasına karar verdi.

New York Güney Bölge savcılığından daha önce yapılan açıklamada da, Atilla'ya işadamı Rıza Sarraf ve bazı diğer kişilerle birlikte "ABD finans kuruluşlarını kullanarak ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme" suçlaması yöneltildiği bildirilmişti.

Atilla'nın JFK havalimanından Türkiye'ye gitmek üzere ayrılacağı sırada gözaltına alındığı öğrenildi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER