ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 11:42

Halk oyunları yarışması sona erdi

Halk oyunları yarışması sona erdi


Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapılan Halk Oyunları Grup (Bölge) Yarışması sona erdi.

Bugün sabah saatlerinde, Tatvan Kapalı Spor Salonu'nda İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan yarışmalarda, 11 ilden 40 ekibin katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmalarda Bitlis, Ankara, İstanbul, İzmir, Hakkari, Şırnak, Siirt, Muğla, Yozgat, Sakarya ve Muğla illerinden gelen ekipler, yöresel kıyafetleri ve yöresel oyunlarıyla birincilik için yarıştı. Renkli görüntülere sahne olan yarışlarda ekipler kıyasıya yarıştı.
Yoğun katılımın olduğu yarışlarda, özellikle Bitlis yöresi oyunları büyük beğeni topladı.

Yarışmalar öncesi konuşan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, tüm ekiplere başarı dileğinde bulundu. Kendi illerinden yapılan seçmelerden sonra ekiplerin Tatvan’a geldiğini, buradaki yarışmaların ardından ise dereceye giren ekiplerin, halk oyunları final yarışmalarına katılmaya hak kazanacağını ifade eden Ozanoğlu, amaçlarının Türkiye’deki kültürleri tüm Türkiye’ye yaymak olduğunu dile getirdi.

Yarışmaya katılan ekiplerin birbirinden güzel oyunlar sergilediklerini anlatan Ozanoğlu, şöyle devam etti: “Yarışlar sonucunda dereceye giremeyen ekiplerimiz üzülmesinler, bu, sonuçta bir yarışma, bu yüzden bu tür yarışmalarla kendilerini daha da çok geliştirsinler. Ekiplerimiz, genel olarak 8 dakikalık gösteriler sundular. Burada asıl önemli olan çocuklarımızın özgüvenleriyle bu sahneye çıkıp oyunlarını sergilemeleridir. Hepsinin de kendilerine olan özgüveni tam. Bu da mutluluk verici. Türkiye olarak dünyanın en zengin kültüründeyiz. Zaten bugün burada tüm ekipler Türkiye birincisi olmuş olacak. Orada da yine performans yarışları yapılacak. Ama burada yarışlardan önce önemli olan gençlerimizle birlikte bu güzelliği yaşamak ve yaşatmaktır.”

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise Halk Oyunları Grup (Bölge) Yarışması’nın Tatvan’da yapılmasının son derece önemli olduğuna işaret etti. Yurdakul; gençlerin, kardeşliğin ve kardeş olmanın özellikleriyle, kültürleri ve renklerin güzellikleriyle beraber bir araya geldiklerini ifade etti. Vali Yurdakul, şunları ifade etti: “Bu güzel organizasyonda burada bulunmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Özellikle bize bu imkanı sağlayan ve bu ortamın oluşmasında katkı sunan federasyon başkanımıza, emeği geçen herkese ve bu gençlerimizi yetiştiren, emek veren hocalarımıza yürekten teşekkür etmek istiyorum. Bu tür etkinlikler ilimize ve ilçemize çok güzel şeyler katacaktır. Önemli olan kültürümüzü tanımak, bilmek ve bunu kardeşçe tüm güzellikleriyle beraberce paylaşmaktır. İnşallah Bitlisimizi ve Tatvanımızı daha üst seviyelere taşıyacağımıza inanıyorum.”

Yapılan yarışmaların ardından, Minikler Geleneksel Düzenlemesiz Dalda, 1.'liği Bitlis Dideban Ortaokulu Gençlik Spor Kulübü, 2.'liği Ankara Mamak Belediyesi Afem Gençlik Spor Kulübü, 3.'lüğü Sakarya Folkart Gençlik Spor Kulübü aldı.

Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz Dalda, 1.'liği İstanbul Gökmeydan Gençlik Spor Kulübü, 2.'liği Hakkari Yüksekova Belediye Spor Kulübü, 3.'lüğü Siirt Sihoder Gençlik Spor Kulübü aldı.

Gençler Geleneksel Düzenlemesiz Dalda, 1.'liği Bitlis Tatvan Foklor Araştırma Spor Kulübü Derneği (TAFAD), 2.'liği Hakkari Ticaret Meslek Lisesi Eğitim Kültür ve Gençlik Spor Kulübü, 3.'lüğü İstanbul Sultangazi Gençlik Spor Kulübü aldı.

Büyükler Geleneksel Düzenlemesiz Dalda, 1.'liği Bitlis Folklor Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor Kulübü, 2.'liği İstanbul Gökmeydan Gençlik Spor Kulübü, 3.'lüğü Siirt Sihoder Gençlik Spor Kulübü aldı.

Minikler Geleneksel Düzenlemeli Dalda, 1.'liği Van Belediye Spor Kulübü, 2.'liği İstanbul Sis Gençlik Spor Kulübü, 3.'lüğü Hakkari Atatürk İlkokulu Gençlük Spor Kulübü aldı.

Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dalda, 1.'liği Siirt Sihoder Gençlik Spor Kulübü, 2.'liği Gürpınar Halk Eğitim Merkezi aldı.

Gençler Geleneksel Düzenlemeli Dalda, 1.'liği Siirt Sihoder Gençlik Spor Kulübü, 2.'liği Van Gençlik Merkezi, 3.'lüğü Yüksekova Dize Spor Kulübü aldı.

Büyükler Geleneksel Düzenlemeli Dalda, 1.'liği Van Kültür Turizm Folklor Spor Kulübü, 2.'liği Siirt Sihoder Gençlik Spor Kulübü, 3.'lüğü Hakkari Ticaret Meslek Lisesi Eğitim Kültür ve Spor Kulübü aldı.

Geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz dallarda kendi kategorilerinde birinci olan ekiplerin, Türkiye finallerindeki yarışmalara katılacakları bildirildi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER