ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 18:27

Hakkari'deki Sudanlı aile iş istiyor


Sudan'daki iç savaştan kaçarak Konya'ya yerleşen, ancak izinsiz şehri terk ettikleri için Hakkari'ye gönderilen 7 kişilik aile Hakkari'de zor günler geçiriyor.

Valilik tarafından Biçer Mahalesi'nde bir eve yerleştirilen ailenin 5 çocuğundan 4'ü okula gidiyor. Baba Ali Şerafettin Dallas, ülkelerine dönünceye kadar ailesini geçindirebilmek için yetkililerden iş istiyor.

Sudan'da yaşanan iç savaş nedeniyle Dallas ailesi, 4 yıl önce ülkelerini terk ederek Konya'ya yerleşti. 3.5 yıl Konya'da yaşayan aile, daha iyi şartlarda yaşamak için kimseye haber vermeden İstanbul'a gidince, yetkililer tarafından Hakkari'ye gönderildi. 4 aydan bu yana Hakkari'nin Biçer Mahallesi'nde bir evde yaşayan ailenin en büyüğü 13, en küçüğü ise 1 yaşında olan 5 çocuklarından 4'ü okula gidiyor. Baba Şerafettin Dallas, "Hakkari'de yaşam çok zor, iş yok, yetkililerden iş istiyorum, çocuklarımın ihtiyaçlarını kendim karşılamak istiyorum. Çocuğum bugün okuldan ağlayarak geldi, okul elbiseleri olmadığı için arkadaşları onunla dalga geçmişler, zor durumdayız, yetkililerden iş istiyorum, kendi ailemin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için." dedi. Şerafettin Ali Dallas, en büyük hayali doktor olmak, insanları tedavi etmek olduğunu söyledi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER