ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Ekim 2014 Cumartesi 22:42

Hakkari’de silahlı saldırı: 3 şehit

Hakkaride silahlı saldırı: 3 şehit

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden acı haber geldi, silahlı saldırıya uğrayan 3 asker şehit oldu.


Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden acı haber geldi, silahlı saldırıya uğrayan 3 asker şehit oldu.

İlçenin Cengiz Topel Caddesinde sivil giyimli 3 askere kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Ağır yaralanan askerler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen askerler kurtarılamadı.

Güvenlik güçleri kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 askerin kimlikleri belirlendi.
İlçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 güvenlik görevlisinin, Yüksekova-Haruna Karakolunda vatani görevlerini yapan Uzman Çavuşlar Ramazan Köse ve Ramazan Gülle ile Er Yunus Yılmazolduğu kaydedildi.

TSK’DAN "SALDIRI" AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki silahlı saldırı sonucu bir uzman jandarma çavuş ve iki jandarma erin şehit olduğunu duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, “Bölücü terör örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00’da, Hakkari ili Yüksekova ilçe merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir uzman jandarma çavuş ve iki jandarma er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz. Kaçan teröristlerin yakalanması maksadıyla ilçe merkezinde arama operasyonu başlatılmıştır” denildi.

HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde askerlere yapılan silahlı saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, "İlimiz Yüksekova ilçesi Cengiz Topel Caddesi Zagros İş Merkezi karşısında saat 16.00 sıralarında terör örgütü mensuplarınca düzenlenen menfur bir saldırı sonucu Yüksekova ilçesi Haruna Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle (Konya/Çeltik), Jandarma Er Ramazan Köse (Artvin/Borçka), Jandarma Er Yunus Yılmaz (Bingöl/Karlıova) şehit olmuşlardır. Bu menfur saldırının aydınlatılması ve saldırıyı düzenleyen terör örgütü mensuplarının yakalanması için güvenlik güçlerimizin yoğun çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim" denildi.

ERDOĞAN, NECDET ÖZEL'E TELGRAF GÖNDERDİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari’de 3 askerimizin şehit edilmesine ilişkin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e telgraf gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde teröristlerce düzenlenen hain saldırıda 3 askerimizin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e bir telgraf gönderdiği belirtildi.

Açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız telgrafında üzüntülerini ifade etmiş, aziz şehitlerimizin ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı dileklerini iletmiştir" denildi

 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER