ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Nisan 2013 Çarşamba 18:05

Hakkari'de Akil İnsanları ağlatan karşılama

Hakkaride Akil İnsanları ağlatan karşılama

Hakkari'ye giden Akil İnsanlar'a Türkçe şarkıyla karşılama duygulandırdı.


Can Paker başkanlığındaki Akil İnsanlar Doğu Anadolu Grubu, çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere geldikleri Hakkari'de görkemli bir şekilde karşılandı. Karşılama sırasında Can Peker'in gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

AKİL İNSANLAR'I AĞLATAN KARŞILAMA

Sabah saatlerinde Van'dan hareket eden Can Paker başkanlığındaki Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker ile Veli Karataş'tan oluşan heyet şehre 20 kilometre mesafede bulunan Hakkari-Van karayolu üzerindeki Kırıkdağ köyünde Jirki Aşireti lideri Mehmet Adıyaman ve çevredeki köylüler tarafından kurbanlık koç kesilerek davul zurna eşliğinde karşılandı. Heyet Başkanı Can Paker'in görkemli karşılamaya daha fazla dayanamayarak duygulanıp gözyaşı dökmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Köyün çocukları ise Kürtçe ve Türkçe olarak, "Her biji aşiti, savaşa hayır, barışa evet" şeklinde pankartlar açtı. Heyet, köylülerle birlikte halay çekti.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ...

Jirki Aşireti lideri Mehmet Adıyaman'nın evi ve bazı köy evlerindeki balkonlara asılan Türk bayrakları ise dikkatlerden kaçmadı. Şehit Yarbay Mesut Koru İlköğretim Okulu öğrencileri ise heyeti 'Hayat Bayram Olsa' şarkısı ile karşıladı.

Heyet Başkanı Can Paker, burada yaptığı konuşmada, "Hakkari bölgesi barışa susamış. İnşallah bu barış süreci güzel geçecek. Bu güzel karşılama karşısında duygulandım. Barışa destek veren herkesi candan kutluyoruz." dedi.

Jirki Aşireti lideri Mehmet Adıyaman ise "30 yıldır burada savaş var. Biz aşiret olarak 150 şehit verdik. Bu 150 şehidi barış sürecine ve Başbakana kurban ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER