ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2014 Çarşamba 14:37

Hakkari yine karıştı!

Hakkari yine karıştı!

DBP ve HDP, Diyarbakır Lice’de çıkan olaylardan dolayı Bulvar Caddesi üzerinden belediye binasına kadar yürüdü.


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından ortaklaşa düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması sonrasında olaylar çıktı.

Aralarında Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Eş Başkan Vekili Ahmet Taş, DBP ve HDP yöneticilerinin de bulunduğu kalabalık, Lice’de hayatını kaybeden Mehdi Taşkın için saygı duruşunda bulundu.

Burada Kürtçe bir konuşma yapan HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, son dönemlerde Orta Doğu’da Kürtlere yapılan saldırıları nefretle kınadıklarını belirtti.

Yapılan açıklamanın ardından çarşı merkezinde bulunan Atatürk Anıtı’na boya ile saldıran yüzü maskeli YDG-H üyelerine polis ekipleri tarafından müdahale edildi. Yoldah geçen bazı aileler de gaz karışımı sudan etkilenirken, olayların büyümesi üzerine esnaf kepenk kapattı. Polis Atatürk Anıtı’na zarar gelmemesi için çevresinde zırhlı araçlarla yoğun güvenlik önlemi alırken, anıta atılan boya ise TOMA’nın sıktığı tazyikli suyla temizlenmeye çalışıldı.

Olayların devam etmesi üzerine polis zırhlı araçlardan gruba gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermilerle müdahalede bulundu.

(İHA)







KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER