ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 11:27

Hakkari şimdi piknik alanı oldu

Hakkari şimdi piknik alanı oldu


Terör örgütüne yönelik operasyonlardan dolayı yıllardır vatandaşlar için yasak olan bölgeler, barış süreci ile beraber vatandaşların piknik alanı oldu. Uzun yıllardır ilkbaharın gelişiyle başlayan ve kış mevsimine kadar devam eden operasyonlar nedeniyle yasaklı bölgelere adım dahi atamayan Hakkarililer, hemen her gün silah sesinin yankılandığı dağlarda şimdi piknik yapmanın keyfini sürüyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, yıllardır Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütüne yönelik yürüttüğü operasyonlar sebebiyle bir çok bölge yasaklanmıştı. Bu yasaklı bölgelerin başında Hakkari geliyor. Özellikle ilçelerde yasaklı olan alanlar şimdi vatandaşların piknik alanlarına döndü. Hakkari’de güvenlik gerekçesiyle her türlü faaliyete kapatılan bölgelerdeki yasak, operasyonların durmasıyla kalktı. Kısa süre öncesine kadar havanın kararmasıyla herkesin evine çekildiği şehrin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde, çay bahçelerinde ve kahvehanelerde oturup istedikleri saatte evlerine giden vatandaşlar, özellikle hafta sonları aileleriyle su kenarlarına, yeşil alanlara giderek piknik yaparak hafta içi yorgunluğunu atıyor.

SİLAH SESİ, YERİNİ KUŞ CIVILTILARINA BIRAKTI

Baharın gelmesiyle güzel bir görünüme bürünen ve yemyeşil doğasıyla dikkatleri çeken Çukurca ilçesine bağlı Ağaçdibi köyünde sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlara rastlamak mümkün. Geçen yıl devam eden operasyonlar nedeniyle çok sayıda kişinin evinden dahi çıkamadığı beldede, öğlen saatlerinden itibaren yollara koyulan vatandaşlar, silah seslerinin yerini kuş cıvıltılarına bıraktığı alanlarda aileleriyle vakit geçiriyor. Hakkarililer, önceleri korkarak gittikleri arazide şimdi daha özgür dolaşmanın keyfini çıkarıyor.

"BURALARA SADECE KÜRTLER DEĞİL TÜRKLER DE GELMELİ"

Vatandaşlar, şunları ifade ettiler: "Yoğun ilgi gören piknik ve yeşillikleriyle bürün alanlar Hakkarililerin ilgisi haline geldi, artık herkesin gelebilmesi gerekir. Buraya sadece Kürtler değil Türkler de gelmeli. Hiçbir korku olmadan, daha önceden korku yoktu, bu süreçte kesinlikle gelmeleri lazım, bu güzel doğayı görmeleri lazım."

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER