ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Aralık 2013 Pazartesi 23:52

Hakan Şükür'ün istifası için kim ne dedi?

Hakan Şükürün istifası için kim ne dedi?

Hakan Şükür'ün partiden istifasıyla ilgili AK Parti ve muhalefet partilerinden çeşitli yorumlar yapıldı.


AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, HABERTÜRK TV'de Akşam Raporu'nda yaptığı açıklamada, Hakan Şükür'ün istifa kararını "Bunun doğru olmamasını temenni ederim" sözleriyle değerlendirdi.

Hüseyin Çelik, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ben kendisini aradım telefonu şu anda kapalı kendisinden teyit etmiş değilim. Bunun doğru olmamasını temenni ederim. Kendisi edep timsali bir insandır. Böyle bir karar verip Ak Parti'den ayrılsa bile kendisi hakkındaki düşüncelerim değişmeyecektir. Gerçekten böyle bir karar verdiyse, buna saygı duyarım. Sayın Hakan Şükür, sayın Başbakan'ın davetiyle Ak Parti'ye gelmiş bir insandır. Bu karara üzüldüğümü söyleyebilirim.

MEHMET METİNER
Hakan Şükür'ün partiden istifasıyla ilgili bir tepki de Mehmet Metiner'den geldi. "Allah yolunu açık etsin" diyen Metiner, "Sayın başbakanın kendisine gösterdiği olağanüstü değeri hiçe sayıyor. Kimseye göstermediği değeri ona gösterdi. Bari bu değerin hatırına susmayı tercih etsin" dedi.

Metiner, Şükür'ün istifalarla ilgili dershaneleri gerekçe göstermesine ise "Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Sayın Başbakanın olduğu hiçbir ortamda cemaat ile KCK eş tutulmamıştır, kıyas bile yapılmamıştır" dedi.
Metiner, Şükür'ün istifasına ilişkin açıklamasını okumadığını ancak hiçbir Ak Partilinin KCK ile cemaati bir tutmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"İstifasına bahane aramasın. Mertçe ve dürüstçe davransın. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Başbakanın kendisine gösterdiği olağanüstü değeri hiçe sayıyor. Başbakanın kimseye göstermediği bu değerin hatırına bari susmayı tercih etsin. Başbakanın olduğu hiçbir toplantıda KCK ile cemaati eşdeğer tutmamıştır, kıyaslanmamıştır bile. Bu tür açıklamalar hükümetle cemaatin arasını açmaya çalışan fitne gruplarının değirmenine su taşımaktan başka bir şeye yaramaz."

CHP'Lİ İNCE: 'VEKİLLİK YERİNE, TV YORUMCULUĞUNDAN İSTİFA ETSEYDİ DAHA İYİ YAPARDI'

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ise, Hakan Şükür'ün partisinden istifası konusunda, "parti yerine televizyon yorumculuğundan istifa etse daha iyi ederdi" dedi.

İnce, Şükür'ün TV'de ücret karşılığı yorumculuk yaptığını hatırlatarak, "ben daha önce Balgat'ta bir lisede fizik derslerine girmek için TBMM'ye başvurdum. Ücret de talep etmeyeceğimi açıkladım. Ama bana milletvekili derse giremez diye izin vermediler. Hakan Şükür'ün ise televizyonlarda ücret karşılığı yorum yapmasına izin verdiler. Ben hayır işi yapacaktım, o kendine kazanıyor. Bence asıl önemli olan nokta bu. Partisinden istifa edeceğine, televizyon yorumculuğundan istifa etse daha hayırlı bir iş yapmış olurdu. Millete daha iyi hizmet ederdi."

BDP'Lİ KAPLAN: 'TAKDİR HAKKINI KULLANMIŞ'
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Hakan Şükür'ün takdir hakkını kullanarak istifa ettiğini belirterek, "Yorum yapamam. İstifa kişisel bir karardır. Uzun süredir yaşanan gerilimden rahatsız olmuş, istifa etmiş. Kendi kararıdır" demekle yetindi.

AK PARTİ'Lİ MEHMET ALİ ŞAHİN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifasına ilişkin, "Siyasette bir siyasi partiye üye olursanız, o siyasi partinin yetkili kurullarına, genel başkanının talimatlarına göre hareket ederseniz, başarılı olursunuz. Yoksa gönül bağınız olan bir takım yerlerle irtibatı devam ettirirseniz, siyasette başarılı olmanız mümkün değildir" dedi.

"Bunun son halkası, bizim de çok sevdiğimiz, bundan sonra da hep seveceğimiz Hakan Şükür kardeşimiz oldu. Ancak, Hakan'ı tebrik ediyorum, çünkü diğer milletvekilleri gibi 'gördüğüm lüzum üzerine partimden ayrılıyorum' demedi. Niçin ayrıldığını, çok açık bir şekilde ifade etti. Aslında işin özeti; 'Bana emrettiler ben AK Parti'ye geldim, şimdi emrettiler ayrıldım' demektir."

"Hakan kardeşimizi sevmeye devam edeceğiz"

Mehmet Ali Şahin, Şükür'ü hangi konumda olursa olsun sevmeye devam edeceklerini anlatarak, "Siyasette bir siyasi partiye üye olursanız, o siyasi partinin yetkili kurullarına, genel başkanının talimatlarına göre hareket ederseniz, başarılı olursunuz. Yoksa gönül bağınız olan bir takım yerlerle irtibatı devam ettirirseniz, siyasette başarılı olmanız mümkün değildir. Buna da saygı duyuyorum. İfade ettiğim gibi, Hakan kardeşimizi sevmeye devam edeceğiz. Kendi takdiridir, takdirin ötesinde kendisinden böyle bir ricada bulunulduğu anlaşılıyor" 

BAKAN AHMET DAVUTOĞLU

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün partisinden istifa et ilgili soru üzerine Bakan Davutoğlu, Şükür'ün istifasının gerekçelerini ve açıklamalarını bilmediğini dile getirdi. Bakan Davutoğlu, şunları söyledi:

''Ama Sayın Hakan Şükür, milletvekili arkadaşımız olarak Kızılcahamam'da birlikteydik hatta birlikte maçta oynadık. Hepimizin sevdiği, görüşlerine önem verdiği ve görüşlerini rahatlıkla parti zemininde ifade edebilen bir arkadaşımız. Sosyal medyada da bunları ifade ediyor ben de sürekli takip ediyorum. Dolayısıyla bu yol arkadaşlıklarına kişisel olarak önem veririm. Gerekçelerini bilmediğim için haksızlık etmek istemem. Siyaset içinde yol arkadaşlığı önemlidir. Bu yol arkadaşlığı içinde görüş ifade etme imkanı varsa hatta görüş değiştirmek için karşılıklı istişare etme imkanı varsa bunu sonuna kadar denemek gerektiğine inananlardanım. Yol arkadaşlığının çok önemli bir kavram olduğuna inanıyorum. Parti içindeki ortamı da bildiğim için doğrusu Hakan Şükür'ün bunu ifade edebileceği zeminler olduğu kanaatindeyim. Benim için doğrusu sürpriz oldu.''


Bakan Davutoğlu, herkesin siyasi tercihlerinin olabileceğini anlatarak ''Kendisini gerçekten severim. Sayın Hakan Şükür'ün böyle bir karar almasını gerektirecek bir konjonktür olduğunu düşünmüyorum. Gerekçelerini tetkik etme imkanım olmadığı için haksızlık da etmek istemiyorum'' değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER