ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 16:17

Hak-İş'ten milletvekili yaşına destek

Hak-İşten milletvekili yaşına destek


Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, milletvekili seçilme yaşının 18’e indirilmesi konusunda hükümete destek verdiklerini söyledi.

Tüm Avrupa Bölgesel Konseyi (PERC), Uluslar arası Sendikalar Konfederasyonu Gençlik Komitesi’nin (ITUC) yılda 2 kez yaptığı toplantıların ikincisi Hak-İş Genel Merkezinde gerçekleşti.

Toplantıda açılış konuşması yapan Arslan, “Türkiye’nin en güçlü kaynağı genç nüfusudur bunu iyi değerlendirmemiz gerekir. 18 yaşını doldurup seçme hakkına sahip gençlerimizin aynı zamanda seçilme hakkına da sahip olması gerekiyor. Gençlerimizin seçilmesi için önündeki engeller kaldırılsın.” dedi.

Gençlere istihdam sağlamayı amaç haline getirdiklerini vurgulayan Hak-İş Genel Başkanı Arslan, “21-23 Ekim tarihinde anatüzükte bir değişiklik yaparak gençlerin istihdamını, onların korunmasını ve bilgi seviyelerini geliştirmeyi Hak-İş’in birinci vazifesi olarak koyduk.” diye konuştu. 2023’te işsizlik oranını yüzde 5 seviyesine düşürmek için Hak-İş’in daha çok çalışması gerektiğine değinen Arslan, Türkiye’nin yabancı ülkelerle karşılaştırıldığında işsizlik konusunda çok daha iyi bir yerde olduğuna işaret etti.

Türkiye’nin en büyük gücünün genç nüfus dinamiği olduğunu vurgulayan Mahmut Arslan, güçlü bir ülkenin sürdürülebilir ekonomisi için kaliteli ve girişimci gençlere ihtiyaç olduğunu kaydetti. Bu ihtiyaca binaen gençlere istihdam alanında yardımı amaç haline getirdiklerini vurgulayan Hak-İş Genel Başkanı, “Türkiye’de son zamanlarda yapılan mesleki eğitim reformu, girişimciliğin özendirilmesi, teşvikler gibi çalışmalar çok önemli. Biz de bu çalışmaların yanında, Hak-İş olarak gençlere ‘iş arama teknikleri’ isimli kitap çıkardık. Bununla birlikte danışmanlık hizmetleri veriyoruz. İş-Kur ile koordineli bir şekilde çalışarak gençlerimize istihdam yollarını gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı. Toplantıya 10 ülkeden 9 konfederasyon Gençlik Komitesi Başkanı katıldı.

 Komite, İngiltere’den Kazakistan’a kadar 50 ülke sendikasını içine alıyor. Bulgaristan, Almanya, Karadağ, Gürcistan, İsveç, Litvanya ve Belçika'dan üyelerinin bulunduğu PERC Gençlik Komitesi'nin başkanlığını Türkiye'den Tuğba Balcı yapıyor. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER