ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ekim 2014 Salı 08:50

İstanbul ve Antalya'da MERS virüsü karantinaları

İstanbul ve Antalyada MERS virüsü karantinaları

İstanbul ve Antalya'da hac dönüşü fenalaşan iki kişi hastanede gözlem altına alındı.


Antalya'da hac dönüşü fenalaşan kadın hastanede gözlem altına alındı.

Hacdan dönen 79 yaşındaki G.Ö, Antalya Havalimanı'nda yüksek ateş nedeniyle fenalaştı. Havaalanındaki sağlık görevlilerinin müdahale ettiği G.Ö, ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine götürüldü.

Güvenlik önlemlerinin alındığı hastanede, G.Ö'de MERS virüsü bulunma ihtimali nedeniyle acil servis hasta ve ziyaretçilere kapatıldı.

G.Ö'yü havalimanından almak üzere gelen komşusu Orhan Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, G.Ö ile telefonda konuştuğunu, önce boğazının ağrıdığını, ardından tansiyonunun ve ateşinin yükseldiğini söylediğini anlattı.

G.Ö'nün hac vazifesini yerine getirmek üzere Burdur'dan gittiğini dile getiren Aksoy, dönüşünü de İstanbul aktarmalı olarak uçakla gerçekleştirdiğini kaydetti.

İstanbul Eyüp Devlet Hastanesi Acil Servisi "Mers virüsü" şüphesiyle karantinaya alındı

Alınan bilgiye göre, 73 yaşındaki Feride isimli bir kadın, ateşi yükselince ve mide bulantısı başlayınca, oğlu tarafından saat 03.30’da Eyüp Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Bir  hafta önce hac vazifesini yerine getirerek Türkiye’ye dönen kadının, yüksek ateşi olması sebebi ve hac görevi sırasında Suudi Arabistan’da yaygın görülen "Mers virüsü" kapmış olabileceği şüphesi üzerine, hastanenin Acil Servisi kapatılarak karantinaya alındı.

Acil Servisteki hastalar çevredeki diğer hastanelere sevk edildi. Hastane personeline de önlem olarak maske dağıtıldı. Durumdan habersiz olarak hastaneye gelen vatandaşlar, görevliler tarafından çevredeki hastanelere yönlendirdi. 

"Mers virüsü" şüphesi taşıyan kadının tetkiklerinin devam ettiği öğrenildi.




 

KAYNAK:
Ajanslar
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER