ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Nisan 2014 Pazartesi 18:01

Habur’da 2’si bayan 9 PKK’lı teslim oldu

Haburda 2si bayan 9 PKKlı teslim oldu


Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı’nda örgütten kaçan 2’si bayan olan 9 PKK’lı teslim oldu.

Terör örgütü PKK içerisinde çözülmeler devam ediyor. Son zamanlarda KDP’ye teslim olup Türkiye’ye teslim olmak isteyen örgüt mensuplarının sayısı gittikçe artıyor. Örgütten daha önce 8 kişi teslim olurken, bugün de yine 9 kişi daha teslim oldu. PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte olan 2’si bayan olan 9 kişi Kuzey Irak KDP görevlileri tarafından Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim edildi. Teslim olan örgüt mensupları ilk önce jandarmaya götürüldü. Jandarmadaki ilk ifadelerinden sonra Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği’ne teslim edildi. Örgüt mensupları emniyette ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye çıkartılacağı öğrenildi.

Öte yandan, 21.03.2013 - 21.04.2014 tarihleri arasında PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçarak Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'ne sığınan ve KDP görevlilerince Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim edilen şahısların sayısı toplamda 196 kişiye ulaşmış oldu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER