ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 11:42

Güvenlik Toplantısı bugün yapılıyor

Güvenlik Toplantısı bugün yapılıyor

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Güvenlik Toplantısı'nın bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirileceğini açıkladı.


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Güvenlik Toplantısı'nın bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirileceğini ifade etti.

"TÜRKİYE KAPSAMLI BİR SENARYO GÖRMEK İSTİYOR"

 Türkiye'nin Suriye'de nasıl bir askeri operasyonun parçası olabileceği, bunun şartlarının ne olduğu konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gereken açıklamaları yaptığını hatırlatan Akdoğan, "Hükümetimiz, Suriye'nin geleceğini tek bir örgüt, kesim veya belli şehirlerdeki gelişmeler üzerinden okumak yerine daha kapsamlı bir gelecek öngörüsüyle hareket etmek durumundadır. Yani nasıl bir Suriye geleceği, senaryosu öngörülmektedir? Türkiye elbette sadece bir örgütün etkisizleştirilmesi değil, nasıl bir Suriye tasavvur edildiğiyle ilgili daha kapsamlı bir senaryo görmek istemektedir" dedi.

GÜVENLİK TOPLANTISI 14.00'DE

Başbakan Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da saat 14.00'de yapılacak Güvenlik Zirvesi'ne Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ile Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve güvenlikle ilgili bakanların katılması bekleniyor.

Kurban Bayramı dolayısıyla İstanbul'da bulunan Davutoğlu, dün gece Ankara'ya geldi. Zirvede, Türkiye-Suriye sınırında bulunan Kobani'de yaşananlar ve Güneydoğu illeri başta olmak üzere yaşanan şiddet olaylarıyla protesto eylemleri masaya yatırılacak.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER