ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2013 Perşembe 20:37

Güngören'deki patlama davasında karar

Güngörendeki patlama davasında karar

Güngören patlaması davasında 2 sanığa 19'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.


Güngören’de biri hamile, 17 kişinin ölümüne neden olan çifte patlamayla ilgili davada 2 sanığa 18’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 283’er yıl hapis cezası verildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşma sonunda dava karara bağlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Hüseyin Türeli, Nusret Tebiş ve Mehmet Salih Yanak getirildi. Duruşmada sanıklar ve avukatları tahliyelerini ve beraatlerini talep etti. Taleplerin ardından mahkeme hükmünü açıklamak için ara verdi.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Nusret Tebiş ve Hüseyin Türeli’yi devletin birliğini bozmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı. Mahkeme iki sanığa ayrıca 17 kişiyi öldürmek suçundan da 17’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Anne karnındaki bebek için ise ceza verilmedi. Olayda yaralanan 79 kişi için de sanıklar, her yaralı için 16’şar yıl olmak üzere toplam bin 283’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. İki sanığa toplamda 18’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 283 yıl hapis cezası verilmiş oldu.

Sanıklar Ziya Kiraç ve Abdurrahman Oral’ı "PKK terör örgütü üyesi olmak" suçundan 12’şer yıl hapisle cezalandıran mahkeme sanık Şerafettin Kara’yı "Terör örgütüne yardım etmek ve ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından 11 yıl 3 ay hapse mahkum etti.

Sanık Aydın Ağlar, "Terör örgütüne yardım etmek" suçundan 9 yıl hapisle cezalandırıldı.
Tutuklu sanık Mehmet Salih Yanak da "Terör örgütüne üye olmak, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve sahte kimlik kullanmak" suçlarından 19 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı.

Sanık Şaban Güneş, "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan 2 yıl 1 ay hapisle cezalandırılırken sanık Cihan Aydın, "Örgüte yardım etmek, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve sahte kimlik bulundurmak" suçlarından 15 yıl 9 ay hapse mahkum edildi.

Cevat Aydın, "Terör örgütü üyesi olmak ve ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından beraat etti. Sanıklar Hüseyin Türeli ve Nusret Tebiş’in tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, Mehmet Salih Yanak’ı tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliye etti.

DAVANIN GEÇMIŞi

Güngören Güven Mahallesi Menderes Caddesi'nde 27 Ağustos 2008'de 10'ar dakika arayla meydana gelen iki ayrı patlamada, hamile olan Filiz İkiz'in de aralarında bulunduğu 17 kişi ölmüş, 90 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından yapılan operasyonla yakalanan 9 kişi hakkında dava açılmıştı.
Sanıklardan Cihan Aydın da hazırlanan ek iddianame doğrultusunda 9 sanıkla birlikte yargılanmıştı. Patlamalarda 100'ün üzerinde vatandaş da yaralanmıştı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER