ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2014 Salı 15:24

AK Parti, Mehmet Ali Şahin'e emanet!

AK Parti, Mehmet Ali Şahine emanet!

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla birlikte Ak Parti'yi geçici olarak kimin idare edeceği de belli oldu. Parti Başkanvekili ve Erdoğan'ın 40 yıllık yol arkadaşı Mehmet Ali Şahin'e emanet.


AK Parti cumhurbaşkanı adayı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ı gösterdi. Erdoğan'ın aday olmasıyla birlikte partiyi geçici de olsa kimin yöneteceği merak konusu oldu.

Erdoğan'ın adaylığıyla birlikte AK Parti'yi Genel Başkanvekili, olarak Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mehmet Ali Şahin yönetmeye başlayacak.

Parti tüzüğünde Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı, genel başkandan sonra 1 numaralı yardımcı olarak yer alıyor. Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu ile Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop ve Tanıtım-Medya Başkanı Hüseyin Çelik, parti hiyerarşisinde Şahin’in ardından geliyor.

Şahin, ile Erdoğan'ın İstanbul İmam Hatip lisesinde başlayan ve 40 yılı aşan bir yol arkadaşlıkları bulunuyor. Şahin, 1980 öncesi Milli Selamet Partisi İstanbul İl Teşkilatı’ndan itibaren, 1980 sonrası Refah Partisi döneminde ve Ak Parti’nin kuruluşunda Erdoğan’ın yakın siyasi kadrosunda yer aldı. (Radikal)

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER