ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2014 Cuma 14:07

Gül’den MGK değerlendirmesi

Gülden MGK değerlendirmesi

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10,5 saat süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısını değerlendirdi. Gül, “Demek ki konuşulacak çok şey var.” dedi.


Cuma namazını Yeniköy Çarşı Merkez Camii’nde kılan Abdullah Gül, namaz sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Karaman Ermenek’teki maden faciasına değinen Gül, “Tabi çok üzgünüz. Bütün acıları paylaşıyoruz. Daha önce de Soma’da daha büyük acı yaşamıştık, şimdi bu acıyı yaşıyoruz. Bütün bunlardan ders alınıp bunların olmaması için ne gerekiyorsa düzenlemelerin yapılması tedbirlerin alınması kontroller bunlar nasıl gelişmiş ülkelerde bu tür olaylar nadir oluyorsa bizde de öyle olması lazım. Eminim ki herkes elinden geleni yapacaktır. Ayrıca bugün trafik kazısında bir o kadar da insan hayatını kaybetti. Hepsi çok üzücü, herkesin daha dikkatli olması gerekiyor.” diye konuştu.

Peşmerge’nin Türkiye üzerinden Suriye’ye geçişi sorulan Gül, “Seyrediyorum, bakıyorum hepsine şimdilik.” ifadelerini kullandı.

Dün 10,5 saat süren MGK toplantısıyla ilgili soruyu Gül, “Demek ki konuşulacak çok şey var. Çevremizde, memlekette olan bitenler… Bunların enine boyuna konuşulduğu yerdir orası.” şeklinde cevapladı.

Gül, aracına bindikten sonra gazetecileri selamlayarak ayrıldı.


 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER