ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Mart 2014 Salı 14:44

Gül'den AİHM'in Öcalan kararı hakkında açıklama

Gülden AİHMin Öcalan kararı hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül AİHM Öcalan kararına yorumda bulundu.


AİHM, Abdullah Öcalan'ın tutukluluk koşullarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğu iddiasıyla açtığı davayla ilgili kararını verdi. Mahkeme, Öcalan'a 'şartlı salıverme olanağı tanınmalı' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün  AİHM kararına ilk yorumu şöyle oldu: "AİHM'in kararını sabah gördüm ama uzmanların detaylı çalışması gerekir, ondan sonra konuşmak lazım"

Kopenhag'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt ile görüştü ve Türkiye ile Danimarka arasındaki bazı anlaşmalara imza attı.

Görüşmelerin ardından Gül ve Schmidt ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Gül, "İlişkilerimizi daha ileriye taşımak arzusundayız. İkili ilişkilerimizi konuştuk. Avrupa'daki yabancı düşmanlığı ve İslamofobi gibi konularda kaygılarımı dile getirdim, görüşlerimizi paylaştık. Dış politika ile ilgili konuyar önemli. 2 müttefik ülke olarak Ukrayna ve Kırım'ı konuştuk ve toprak bütünlüğüne dair ortak fikirlerimizi beyan ettik. Bu konularda soğukkanlı olunmasını yoksa yeni bir soğuk savaş dönemin başlamasının kimseye fayda sağlamayacağını paylaştık. Suriye'de olup bitenleri Danimarka da takip ediyor" dedi.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER