ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 23:10

Gruplar bölgelere ne zaman gidecek?


Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, ''Akil İnsanlar Heyeti''nin çalışma süresine ilişkin, ''1 aydı ama sayın Başbakan bir arkadaşın yaptığı öneriyi kabul etti ve 2 ay olarak devam edebilir diye söylediler'' dedi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleştirilen ''Çözüm Süreci Akil İnsanlar Heyeti İstişare Toplantısı'' sona erdi.

İzzettin Doğan, toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıda, heyette yer alanların, çözüm sürecinde ''neler yapılabileceği ve nelerin yapılmasının zor olduğunu'' söylediğini aktaran Doğan, ''Bu konuda da sayın Başbakan notlarını aldıktan sonra herkesin ifade ettiği görüşlere ilişkin kendi görüşlerini özetledi. Hem cevap niteliğinde hem de toplantının amacının ne olduğunu, bunun bir özet kişiler topluluğu olduğunu, tabii ki toplumda büyük kitlelerin aynı düzeyde olabileceğini bildiğini ama herkesi oraya çağırmanın mümkün olmadığını, özet kitle olarak burada bulunduğumuzu ifade etti'' diye konuştu.

Doğan, çalışma süresine ilişkin bir soru üzerine, ''1 aydı ama sayın Başbakan bir arkadaşın yaptığı öneriyi kabul etti ve 2 ay olarak devam edebilir diye söylediler'' dedi.

Gazetecilerin, ''gruplar bölgelere ne zaman gidecek'' sorusu üzerine, Doğan, grupların inisiyatifine bırakıldığını söyledi. İzzetin Doğan, ''O konuda Başbakan herhangi bir şey söylemedi. Gruplar kendi aralarında kararlaştıracaklar'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER