ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Haziran 2013 Cuma 07:56

Grup Yorum'un Suriye konserine tepki!

Grup Yorumun Suriye konserine tepki!

Gezi Parkı eylemlerinin aktif destekçisi Grup Yorum'un, Esad'ın daveti üzerine Suriye'de konser vermesi, büyük tepki topladı.


Taksim Gezi olaylarının aktif destekçisi Grup Yorum, Suriye'de imza attığı konserle büyük tepki çekti. Yüz bine yakın Suriyeli'yi katleden Devlet Başkanı Beşar Esad'ın daveti üzerine Suriye'nin Tartus kentine giden Grup Yorum, gerçekleştirdiği konserde Taksim'e selam gönderdi. Star gazetesinin haberine göre, GrupYorum üyeleri, katliam arası verdiği konserde Türkiye'de faşist bir yönetim olduğunu savundu, Beşar Esad'a ise övgüler düzdü.

DİKTATÖRLÜĞÜ GİZLEYEMEZSİNİZ

Beşar Esad'ın posteri altında Suriye'nin Tartus kentinde verdiği konsere, tepki gösteren sanatçıFerhat Tunç, "Oraya konsere gitmek Esad'ın diktatörlüğünü gizlemez. Ortadoğu bu diktatöryalyönetimden çok çekti. Ben bu konsere gitmezdim" dedi.

O PANKARTLARI YADIRGADIM

CHP Milletvekili Sanatçı Sabahat Akkiraz da, "Konserde Gezi'ye selam gönderilmesiniyadırgamadım. Madonna da, Gezi'ye selam gönderdi. Ama pankartlar arasında Esad kalacak, Erdoğan gidecek türü yazılar varsa yadırgarım" diye konuştu.

TARTUS'TAN EYLEMLERE SELAM

Türkiye'yi faşistlikle suçlayarak Esad'ın fotoğrafının altında türkülerini söyleyen Grup Yorum, konser öncesi sosyal medya hesabından bir de açıklama paylaştı. Esad'ın daveti üzerine Tartus'ta konser veren Grup Yorum, Gezi eylemcilerine selam gönderdi, Türkiye'yi faşist bir yönetim olmakla suçladı, Suriye'deki katliamın ise Emperyalizme karşı direniş olduğunu savundu.

Grubun açıklamasında "Emperyalizme karşı direnen Suriye halkı, ülkemizde faşizme karşı yaklaşık bir aydır süren Taksim Gezi Parkı direnişini selamlamak için eylem düzenliyor" ifadesini kullanması da şaşkınlıkla karşılandı.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER