ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Mart 2014 Pazar 15:08

Greenpeace ve Karşı Bisiklet Grubu, nükleere karşı pedal çevirdi

Greenpeace ve Karşı Bisiklet Grubu, nükleere karşı pedal çevirdi


Greenpeace ve Karşı Bisiklet Grubu, nükleer enerji santrallerine karşı pedal çevirme eylemi düzenledi.

Japonya’nın Fukuşima kentinde yaşanan nükleer felaketin yıl dönümünde düzenlenen etkinliğe katılan bisikletseverler, Türkiye’de yapılması planlanan iki nükleer santralden vazgeçilmesini, yenilenebilir enerji kaynaklarına ağırlık verilmesini istedi.

Konak Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup adına açıklama yapan Berk Butan, Japonya’nın Fukuşima kentinde yaşanan nükleer felaketin üzerinden üç yıl geçtiğini hatırlattı. İnsanların sağlıklarını, evlerini, sevdiklerini kaybettiğini aktaran Butan, “İnsan sağlığına zararlı radyasyon havaya, toprağa ve suya karıştı, karışmaya da devam ediyor. Olanların sorumluluğunu kimse almadı. Olan yine insana, doğaya ve doğanın hassas dengesine oldu. Japonya nükleer santral faaliyetini durdurdu. Pek çok başka ülke de nükleerden vazgeçiyor. Nükleer enerji, insanlık ve doğa için, yaşamın sürdürülebilirliği için geri dönüşü mümkün olmayacak tehlikeler içeriyor.” dedi.

Yaşanan korku filmini tüm dünyanın izlediğini ifade eden Butan, şöyle devam etti: “Üç yıl sonra bugün bizler artık aynı korku dolu senaryoyu baştan yaşamak istemiyoruz. Geleceğimiz temiz olsun istiyoruz. Ne nükleer, ne de termik santral istemiyoruz. Öncelikle enerjinin verimli kullanılmasını istiyoruz. Enerji ihtiyacımızın temiz ve yenilenebilir kaynaklardan karşılanmasını istiyoruz. Mersin’in, Sinop’un yollarında bizi dev nükleer bacalar değil, rüzgar türbinleri, güneş panelleri karşılasın istiyoruz. Bugün İnciraltı ormanına, ulaşıma alternatif olarak gördüğümüz bisikletlerimizle gidiyoruz. Çünkü sürdürülebilir temiz bir yaşantı için kirli enerjilere olan bağımlılığımızın azaltılması gerektiğini biliyoruz.”

Açıklamanın ardından bisikletseverler İnciraltı ormanına doğru pedal çevirdi.







KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER