ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ekim 2014 Salı 19:20

Gözaltına alınan polislere aileleri ve vatandaşlardan destek

Gözaltına alınan polislere aileleri ve vatandaşlardan destek

Mersin'de gözaltına alınan emniyet mensuplarına aileleri ve vatandaşlar destek verdi.



İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan yakınları ve vatandaşlar açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla gözaltıları protesto etti. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal da emniyet önüne gelerek ailelere ve polislere destekte bulundu. Kartal burada yaptığı açıklamada daha bir kaç gün önce
Hakkari'de 3 tane şehit verildiğini söyledi. Bunun daha yaraları sarılmadan PKK'ya KCK'ya operasyon yapan polislerin gözaltına alındığını duyduklarını ifade eden Kartal, "Hakim kararı ile alınan dinlemeleri yine yargı kararları hiçe sayılarak müfettiş raporları ile polis arkadaşlar gözaltına alınıyor. Adana, İzmir İstanbul'da yapılan çeşitli operasyonlarla gözaltına alınıp bir iki gün tutulup, ondan sonra da serbest bırakıldılar. Muhtemeldir ki burada da aynı operasyon yapılıyor. O zaman insanın aklına şu geliyor: 'Ya şehit verdik, o şehitler bu tarafta tutulsun, zaten yayın yasağı da var. Bir algı operasyonu oluşturalım. Onlar unutulsun bakın kardeşin burada böyle bir paralel yapı var.' Paralel yapı arıyorsan işte kardeşim sen karşısında oturuyorsun, müzakere ettiğin adam paralel yapı. Paralel arıyorsan Kandil'e İmralı'ya bak, siyasi sözcülerine bak." diye konuştu.

Polise askere silah sıkan, yolları kesen, kimlik kontrolü yapan kendine bir devlet kurmaya çalışan, sokakları yakan yıkanların paralel olmadığı halde PKK'ya ve KCK'ya operasyon yapanların paralel ilan edildiğini anlatan Kartal, "Hatta Mersin'de GDO araştırması yapan, bunun soruşturmasını yapan polisler müfettiş raporları ile gözaltına alınıyor. Ama bu kadar devleti bölmeye çalışan bölücü terör örgütünü bir türlü paralel dedirtemedik," ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan komiser İlyas Avcı'nın babası Mahmut Avcı ise oğlunu haramla yetiştirmediğini söyledi. Oğluna görev başladığında Allah'ını, peygamberini, dinini devletini bileceksin dediğini anlatan Avcı "Buna göre hayat süreceksin onlarda Elhamdülillah abdestsiz yaşamadılar. Kesinlikle bu haramla ilişkileri yok. Bu çocukların günahsız olduğuna inanıyoruz. Devlete zarar vereceğini düşünmüyoruz. Bunların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Komiser İlyas Işık'ın eşi Amine Işık ise zalimlerin tarafında olmadıkları için şükrettiklerini söyledi. "Biz de bu zulme maruz kalmakla şereflendik" diyen Işık, şunları ekledi: "Biliyoruz ki şu an eşlerimiz içeride. Başları dik vicdanları rahat. Ve kendilerinden emin durumdalar. Hiç birinde üzüntü ve keder namına bir şey yoktur. Çünkü başlarımızı öne eğdirecek hiçbir iş yapmadılar. Canlı bombaları engellemek için yeri geldiğinde haftalarca evlerine gelmeden mezarlarda ıssız yerlerde çalıştılar. İçerideki kahramanların yakaladığı patlayıcılar sayesinde Mersin'de yıllardır bir tek bomba dahi patlamadı. Bunun adı genetiği değiştirilmiş operasyondur. Mersin'de yakalanan GDO'nun intikamı alınmak istenmiştir."

Komiser Yardımcısı Mustafa Cihan'ın annesi Semra Cihan da oğlu sayesinde polisleri tanıdığını belirterek şunları söyledi: "Onlar yükselen dolar ile düşen borsa ile değil, vatan millet derdiyle dertlenen gönüllerdir. Benim evladımın hiçbir suçu yoktur."

























KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER