ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Şubat 2014 Salı 14:16

Görmez: Bu durum bütün insanlığı utandırıyor

Görmez: Bu durum bütün insanlığı utandırıyor

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Orta Afrika'da Müslümanların içerisine düştüğü durum, son derece üzüntü vericidir" dedi.


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, makamında Cibuti Din İşleri, Kültür ve Evkaf Bakanı Aden Hassan Aden ve beraberindeki heyetle görüştü.

Konuk bakan ile heyetini Diyanet İşleri Başkanlığında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Görmez, Türkiye ve Cibuti arasında tarih boyunca var olan ilişkilerin son yıllarda daha da gelişerek farklı bir boyut kazandığını belirtti.

Bu ilişkinin yeniden canlanmasından ve diğer ülkelere katkı sağlayacak seviyeye gelmesinden duyduğu mutluluğu ifade eden Görmez, Türkiye'nin Cibutu Büyükelçiliğinin açılmasının ardından ilişkilerin daha farklı bir boyuta geldiğini söyledi.

Gerek İslam dininin gerek İslam ülkelerinin içinden geçtiği süreçler dikkate alındığında bu ilişkilerin ne kadar önemli olduğunun tekrar ortaya çıktığını vurgulayan Görmez, şöyle konuştu:

"BU DURUM TÜM İNSANLIĞI UTANDIRMAKTADIR"

"Afrika'nın çeşitli köşelerinden hala insan hakları ihlallerinin devam ediyor olması, bilhassa Orta Afrika'da Müslümanların içerisine düştüğü durum son derece üzüntü vericidir. Orta Afrika'da Müslümanların içine düştüğü durum ve zorluk, gerçekten bütün insanlığı utandırmaktadır. Üzülerek belirteyim ki dünyada olup bitenleri insanlık eşit olarak değerlendirmekten uzaklaşıyor zaman zaman. Bazen dünyanın bir bölgesinde sadece bir kişiye yapılan haksızlık için bütün dünya harekete geçebiliyor, başka bölgelerde ise büyük topluluklara büyük zulümler, büyük eziyetler yapıldığı halde, büyük insan hakları ihlalleri gerçekleştiği halde insanlığın sesi çıkmayabiliyor. Öncelikle insanlığın bütün insanlara eşit bakma fikir ve düşüncesi yönünde hala gelişmeye ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Onun için bilhassa bu ilişkilerimiz, iki ülke arasındaki bu ilişkiler, inşallah bütün bu konular üzerinde de yoğunlaşmamızı sağlayacaktır."

Başta din hizmetleri ve eğitimi olmak üzere insani yardımları da kapsayan her alanda Cibuti'ye yardıma hazır olduklarını ifade eden Görmez, konuk Bakana "Kendinizi evinizde ve ülkenizde hissediniz" dedi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER