ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Nisan 2014 Pazar 00:29

Google'da skandal!

Googleda skandal!

Facebook, Şanlıurfa'nın ismini Eyyübiye olarak değiştirirken, Google da skandal bir ifadeye imza attı.


Sosyal paylaşım sitesi Facebook, büyükşehir statüsüne kavuşan Şanlıurfa'daki kullanıcıları yaşadıkları şehir ibaresinde yeni düzenleme ile oluşturulan merkez ilçelerden Eyyübiye olarak değiştirildiğini gördü.

Kullanıcıları şaşırtan Eyyübiye ismi; Hz. Eyyüp'ün çile çektiğine inanılan mağaradan esinlenerek oluşturuldu ve Şanlıurfa'nın büyükşehir olmasıyla kurulan 3 merkez ilçeden birine verildi.

Facebook 1 gün önce de Van'ın adını Tuşba olarak değiştirmişti.

GOOGLE'DA SKANDAL!

Arama motoru Google Earth büyük bir skandalın altına imza atarak Şanlıurfa'nın Gülpınar köyü ve çevresini Kürdistan olarak gösteriyor.

Uydu üzerinden tüm dünyayı ayrıntılı olarak gösteren Google Earth programında Şanlıurfa 'kürdistan' olarak gösteriliyor. Yakın zamana kadar tüm dünyayı sokak sokak bilgisiyar ekranlarına taşıyan 'Google Earth' ın bu uygulaması kafa karıştırdı.

Dünya devi arama motoru Google Earth'tan Şanlıurfa'nın Gülpınar köyü ve civarı arandığında çıkan 'Kürdistan' yazısı şaşkınlık yaratıyor. Haber7 ahberine göre, Harita üzerinde aranan sözcük tıklandığı zaman gelen fotoğraflarda ise dedeleri ile hatıra fotoğrafı çekmek isteyen çocuklara yer veriliyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER