ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2012 Perşembe 11:20

Gönüllü doktorlar aranıyor

Gönüllü doktorlar aranıyor

İsrail'in ateşkes ilan etmesinin ardından Gazze'de yaraları saracak doktorlara ihtiyaç var.


 Yeryüzü Doktorları, Gazze'deki tıbbi malzeme, ilaç ve hekim ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan ''Gazze'ye gönüllü hekimler aranıyor'' kampanyasını sürdürüyor.
    
Yeryüzü Doktorları Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de 8 gün süren çatışmaların ardından tıbbi malzeme ve ilaç ihtiyacı had safhaya ulaştığı belirtildi.
    
İhtiyaçların temini için ''Gazze'ye gönüllü hekimler aranıyor'' adı altında başlatılan kampanyanın sürdürüldüğü bildirilen açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı hatırlatıldı. Mevcut yaralıların yanı sıra 2006 yılından beri sistematik olarak devam eden saldırılarda yaralanan binlerce Filistinlinin ileri tıbbi bakıma ihtiyaç duyduğu vurgulandı.
    
Gazze'nin sağlık altyapısının ortalama şartlarda ve temel branşlarda hekim sayılarının yeterli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
    
''Saldırı dönemlerinde artan hasta sayısı ve ileri cerrahi uygulamalar konusundaki yetersizlikler yaralıların yaşamını tehdit etmektedir. Gönüllü hekimlerimizden saha şartlarını ve riskleri değerlendirerek başvurularını yapmalarını rica ederiz. Bu bağlamda TİKA ve Sağlık Bakanlığı'nın işbirliği ile gönüllü personel görev izinli sayılmakta ve özlük haklarında bir kayıp yaşanmamaktadır. Başvuru için ''www.yeryuzudoktorlari.org'' adresi üzerinden gönüllü başvuru formu doldurup ''bilgi@yyd.org.tr'' mail adresine özgeçmişlerinizi göndermeniz yeterlidir.''
    
Açıklamaya göre, ihtiyaç duyulan ana ve yan dal uzmanlık alanları şöyle:
    
UZMANLIK ALANLARI
    
     Anesteziyoloji ve Reanimasyon
     Beyin ve Sinir Cerrahisi
     Çocuk Cerrahisi
     Genel Cerrahi
     Göz Hastalıkları
     Göğüs Cerrahisi
     Kadın Hastalıkları ve Doğum
     Kalp ve Damar Cerrahisi
     Kulak Burun Boğaz Hastalıkları
     Ortopedi ve Travmatoloji
     Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi
     Radyodiagnostik
     Üroloji
    
YANDAL UZMANLIK ALANLARI
    
     Periferik Damar Cerrahisi
     Harp Cerrahisi
     Gastroenteroloji Cerrahisi
     El Cerrahisi
     Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER