ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2014 Pazartesi 08:10

Gizli buzlanmadan 2 kişi öldü

Gizli buzlanmadan 2 kişi öldü

Çankırı’da gizli buzlanma sebebiyle 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 2 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı.


Olay, gece saatlerinde Atkaracalar ilçesi yakınlarında meydana geldi. D-100 karayolunda yağışın etkisiyle buzlanan yolda 34 ASD 12, 06 THD 45, 67 DR 712 plakalı araçlar ile 05 EP 525 plakalı kamyon çarpıştı. Araçlarda bulunan Özdemir M. ile Çelebi Ç. olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada ilk belirlemelere göre 16 kişi de yarandı.

Kaza sebebiyle Samsun – İstanbul karayolu bir süre trafiğe kapandı. D-100 karayolunda uzun kuyruklar oluştu. Yetkililer gizli buzlanma uyarısında bulundu.

Bu arada, zincirleme kazanın 1 kilometre yakınlarında 19 HA 725 plakalı saman yüklü TIR devrildi. TIR şoförü yaralandı. Edinilen bilgiye göre, soğan yüklü 05 EP 525 plakalı TIR, kayarak şarampole düşen özel bir otomobile yardım etmek için yolun karşı yönüne geçmeye çalışan 2 kişiye çarptı. Çarpmanın etkisi ile kamyon devrildi. Bölgeye sevk edilen Çerkeş, Kurşunlu, Ilgaz ilk yardım ekipleri yaralılara müdahale etti.

Atkaracalar Çardaklı mevkisinde bir kaza daha gerçekleşti. Gizli buzlanma nedeniyle kontrolünü kaybeden saman yüklü TIR yan yatarak yolu boydan boya kapattı. Atkaracalar Bozkuş mevkisinde de kontrolden çıkan özel otomobiller kayarak alt geçide düştü. D-100 karayolunda trafik akışı saatlerce durdu.




KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER