ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 16:12

Gıdalardaki ilaç kalıntıları analiz edilecek

Gıdalardaki ilaç kalıntıları analiz edilecek


Samsun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, İl Özel İdaresi tarafından alınan ve Türkiye’de sayılı ilde bulunan zirai ilaç kalıntılarını tespit cihazı sayesinde Karadeniz Bölgesi’ne hizmet vermeye başladı.

        Valilik öncülüğünde 618 bin liraya alınan cihazı yerinde görmek ve yapılacak işlemler hakkında bilgi almak isteyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu. Daha önce gelen numuneleri Çanakkale’deki laboratuvara göndermek zorunda kaldıklarını hatırlatan Samsun Gıda ve Laboratuvar Müdürü Osman Aydın, alınan zirai ilaç kalıntılarını tespit cihazı (pestisit analiz cihazı) sayesinde tüm bölgeye hizmet vererek önemli bir ihtiyacı giderdiğini belirtti. Cihaz hakkında Vali Aksoy’u bilgilendiren Aydın, Gıda Kontrol Laboratuvarı'nın kapasitesini arttırılması amacıyla alınan cihazın özellikle yaş sebze, meyve, kuru bakliyat ve bal gibi gıda maddelerindeki kalıntıları daha ayrıntılı bir şekilde tespit ettiğini söyledi.

        Söz konusu cihazın özellikle gıda ürünlerinin ihracatında karşılaşılabilecek sorunların çözümünde çok önemli katkı vereceğini belirten Hüseyin Aksoy, “Buradan ihraç edilecek tarımsal ürünler burada tahlilleri yapılmadığında diğer bölgelere gidip gelmek durumunda kalınıyordu. Bu da zaman bakımından sorunlara neden oluyordu. Ürünün belki bozulabilme ihtimaline karşı bu almış olduğumuz cihaz önemli bir hizmet vermiş olacak. Özellikle tarım sektörünün daha da gelişmesi, üretilen ürünlerin ihracatında daha kolay yöntemlerle bunu gerçekleştire bilmemiz adına büyük önem taşıyor. Bu kapsamda bazı fidelerin alınıp üreticilere dağıtılması, sulama projelerinin desteklenmesi, Tarım İl Müdürlüğümüzün ihtiyaç duyduğu araç ve gereçlerin temini gibi birçok konuda çeşitli katkıları İl Özel İdaresi bütçe imkânları çerçevesinde tarım alanının gelişmesi için ortaya koyuyor. Tarım sektörünün daha iyi bir noktaya taşınması buradaki üreticilerimizin her hangi bir sıkıntı yaşamadan bu ürünleri ihraç edebilir noktaya gelmesi bakımından önemli bir hizmeti Samsun'a ve bölgemize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER