ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2013 Salı 00:01

Gezi Parkı'nda polis müdahalesi!

Gezi Parkında polis müdahalesi!

Twitter üzerinden bir grup göstericilerin akşam saatlerini toplanacağını ihbar alan polis Gezi Parkı'na vatandaşları almadı.


İstiklal Caddesi'nde toplanıp Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Ara sokaklara kaçan göstericiler ile esnaf arasında kavga çıktı. Polis gruba TOMA aracından tazyikli su ve biber gazlı müdahalede bulundu.

Gezi Parkı'na girmek isteyen grup ile polis arasında İstiklal Caddesin'de çıkan arbedenin ardından, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gezi Parkı'nın açılmasının ardından parka girmek isteyen eylemciler, polis engeliyle karşılaştı. Gezi Parkı'nın işgal edileceği bilgisini alan polis, parkta bulunanları dışarı çıkararak Taksim Meydanı'nda güvenlik önlemlerini artırdı. Bu sırada parka girmek isteyen bir grup, polis tarafından uyarıldı. Dağılmayan gruba polis ekipleri TOMA ile tazyikli su sıktı. Ara sokaklara kaçışan eylemciler ile polis arasında çatışmalar devam ederken çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan eylemciler Taksim'de bekleyen polis otobüslerine götürüldü.

Grup, İstiklal Caddesi'nde Galatasaray'a doğru ve ara sokaklara dağıldı. Grup polise taş ve şişe attı.

EYLEMCİLERLE ESNAF ARASINDA KAVGA ÇIKTI

VİDEO İÇİN TIKLAYIN!

TAKSİM'DE SİLAH SESLERİ DUYULDU

Taksim İstiklal Caddesi ara sokaklarda kimliği belirsiz bir kişi, eylemcilerin tacizine uğrayan bir kadını kurtarmak için havaya 5-6 el ateş açtı. Silahlı saldırgan olayın ardından kaçarken bölgeye Özel Tim, Çevik Kuvvet ve Olay Yeri İnceleme ekipleri sevk edildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, bir kadın eylemcilere tepki gösterdi. Eylemciler de kendilerine bağıran kadına hakaret ederek üzerine yürüdü. Bu sırada olay yerinden geçen bir kişi, eylemcilerin tacizine uğrayan kadına yardım etmek istedi. Eylemcilerle tartışan kimliği belirsiz kişi, belinden çıkardığı silahla havaya ateş açtı. Olay yerinden kaçan kimliği belirsiz şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olay çevrede paniğe neden olurken polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Gezi Parkı bugün öğle saatlerinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından vatandaşların kullanımına açılmıştı. Açılışın ardından çok sayıda vatandaş Gezi Parkı’na gelmişti. Taksim Dayanışması, Gezi Parkı'nda bir forum düzenleneceğini açıklamıştı. Bugün saat 17.00 sıralarında park polis tarafından boşaltılmaya başlandı. Polis uzun süre parktakileri dışarı çıkarmaya çalıştı. Çıkmamakta direnen bazı gruplara ise polis çok kısa bir süre biber gazı sıktı. Parkın 2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefetten kapatıldığı öğrenildi.

Öte yandan İstanbul Valisi Mutlu Twitter hesabında, "Gezi Parkı halkın kullanımına açıldı. Fakat parkı izinsiz gösteri ve işgal alanına dönüştürmek isteyen pek çok çağrı yapılmaya devam ediyor." yazılı bir ileti paylaştığı görüldü.

VALİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Gezi Parkı'nın saat 14.30 sıralarında vatandaşlaraaçılmasının ardından saat 17.30 sıralarında tekrar kapanması ve İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen müdahaleye ilişkin açıklamalarda bulundu

Mutlu, "Elbetteki Gezi Parkımız yine açıktır, halkımıza açık olmaya devam edecektir. Açılışla birlikte Taksim Platformu'nun yine hep birlikte Taksim'e ve Gezi Parkı'na çıkıyoruz yönünde yapmış oldukları çağrı, maalesef yine bugünkü görünen olumsuz tablolara sebebiyet verdi. Gezi Parkı bir parktır. 7-8 bin kişinin doluşup parkın içinde bekleme alanı değildir. Gezi parkı halkın oturacağı nefes alacağı bir alandır" diye konuştu.

YAŞLI KADINDAN AÇ KAPA TEPKİSİ

Sivil polisler parkta oturanları dışarı çıkartmaya çalışırken ilginç diyaloglar da yaşanıyor. Bir sivil polisin yaşlı bir kadına dışarı çıkması yönündeki uyarsına aldığı cevap, "Aç kapat musluk mu bu? Burada çay içiyorum. Çıkmıyorum dışarı" oldu.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER