ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Mayıs 2013 Cuma 17:19

Gezi Parkı olayları Taksim'de kepenk kapattırdı

Gezi Parkı olayları Taksimde kepenk kapattırdı


Polis, Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesini engellemek için 4 gündür nöbet tutan gruba saat 05.00 sıralarında gaz bombası, biber gazı ve TOMA araçlarıyla müdahale etti. Müdahale sırasında yaralananlar oldu.

Polis, eylemcilere ait çadır stand ve flamaları kaldırdı. Zabıtalar da çadırları kamyonetlere yükleyerek alandan çıkardı.

Müdahale sonrası gruplar Harbiye ve İstiklal Caddesi'ne doğru dağıldı. Çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara dağılan gruba biber gazı sıktı, bazı kişileri gözaltına aldı.

Taksim Gezi Parkı'nın etrafını demir bariyerlerle kapatan çevik kuvvet ekipleri alana girişlere izin vermiyor.

Taksim çevresinde, polis ile eylemciler arasındaki gerginlik zaman zaman sürüyor.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE KEPENKLER KAPALI

Polisin müdahalesiyle başlayan olaylar İstiklal Caddesi'ni de etkiledi. Birçok iş yeri kepenk kapatırken cadde üzerindeki kalabalığın normal hayata devam etmesi dikkat çekti.

METRO GİRİŞLERİ KAPATILDI

Taksim Metro İstasyonu'na girişler kapatıldı. Atılan gaz bombasından metronun içindekiler de etkilendi.

OTOMOBİLİN İÇİNE GAZ BOMBASI

Bu arada, polisin yoğun olarak kullandığı gaz bombalarından biri, yoldan geçen bir otomobilden içeriye girdi. İşadamı Hayrullah Öztürk, aracında patlayan gaz bombasından yara almadan kurtuldu.

HATIRA FOTOĞRAFI GEÇTİLER

Göstericileri biber gazı ve tazyikli suyla alandan çıkaran bazı polislerin, müdahalenin ardından hatıra fotoğrafı çektirmesi de dikkat çekti.

6 KİŞİ KAFA TRAVMASI GEÇİRDİ

Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Divan Oteli’nin önünde basın açıklaması yapıldı.

İstanbul Tabip Odası'ndan Dr. Hüseyin Demirdizen, yaptığı açıklamada 6 kişinin kafa travması nedeniyle yoğun bakımda olduğunu söyledi.

AHMET ŞIK YARALANDI 

Basın açıklaması sonrası polisin gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği, yaralıların olduğu bildirildi.

Yaralılar arasında bulunan gazeteci Ahmet Şık, Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

TAKSİM'DE İKİNCİ MÜDAHALE

Aralarında BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve DİSK’in de destek verdiği bir grup Taksim Meydanı’nda oturma eylemi yaptı. Polis, gruba tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Müdahale sırasında yaralananlar ve baygınlık geçirenler oldu.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER HASTANEYE KALDIRILDI

Yaralananlar arasında bulunan Sırrı Süreyya Önder hastaneye kaldırıldı. Polisin eylemcilere yaptığı müdahale sırasında attığı gaz bombalarının kapsülleri göğsüne isabet eden BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in durumunun iyi olduğu belirtildi.

Gazdan etkilenenler arasında CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da bulunuyor.

Gece geç saatlerde eylemcilere destek vermek için gezi parkına gelen CHP milletvekilleri İlhan Cihaner ve Müslim Sarı da gazdan etkilendi. İlhan Cihaner, "Valiyi, emniyet müdürünü aradım, hiçbiri telefonunu açmadı" dedi. Milletvekilleri biber gazı atılmasının durdurulmasını istedi.

Gaz bombalarının kapsülleri isabet eden Mısır uyruklu Lavna Allani isimli kadın da yaralandı.

Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 34 yaşındaki Mısırlı kadının atılan kapsülle başından yaralandığı ve kafatasının çatladığı kaydedildi. Mısırlı kadının ameliyatta olduğu ifade edildi.

POLİS YİNE MÜDAHALE ETTİ

Gezi Parkı'na gitmek için İstiklal Caddesi'nde ve Gümüşsuyu'nda toplanan eylemcilere polis tekrar müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazı ile yapılan müdahale sırasında çok sayıda yaralanan oldu.

'MÜDAHALE DEĞİL SALDIRI'

CHP milletvekili İlhan Cihaner, hükümetin İstanbul’a, doğasına, ağacına özetle insani olan her şeye saldırı başlattığını söyledi. Cihaner, “Sabah saatlerinde şunu gördük; devlet vatandaşına tuzak kurdu. Sabah hiçbir uyarıda bulunmadan gaz bombaları, TOMA’larla saldırdı. Bu bir müdahale değil, saldırı” diye konuştu.

GEZİ'DE MAĞAZA AÇMAYIZ!

Öte yandan; Hürriyet gazetesine konuşan Herry markasının sahibi Selami Sarı, "Tepki olarak ben böyle bir AVM'ye girmem, kan dökülmüş bir yerde mağaza açmam. Ben Karadenizliyim, yeşile aşığım. İnsanlar ağaçları korumak için bu kadar reaksiyon veriyor. Ne Gezi Parkı’nda ne de Emek Sineması’nın yerine yapılacak AVM’de yer almam" dedi.

Silk&Cashmere markasının kurucusu ve CEO’su Ayşen Zamanpur da toplumsal hassasiyetlerin dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak, “Bu kadar çok toplumsal hassasiyet gösterilen konu da gözlerimizi kapatamayız. İlla orada olmamız şart değil. 7 yıldır Beyoğlu ’nda yer arıyorum ama ne Gezi’de ne de Emek’te mağaza açmam” diye konuştu.

Boyner Grubu'nun da Gezi Parkı'na yapılacak AVM içerisinde yer almayacağı öğrenildi.

Eski TÜSİAD Başkanı ve Boyner Grubu'nun sahibi Cem Boyner'in eşi Ümit Boyner bir tweet atarak böyle bir projede yer almayacaklarını duyurdu. 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER