ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Mayıs 2014 Cumartesi 18:20

Gezi olaylarının yıldönümünde Taksim'de yoğun güvenlik önlemleri

Gezi olaylarının yıldönümünde Taksimde yoğun güvenlik önlemleri

Gezi parkı eyleminin birinci yıldönümü nedeniyle İstanbul'a bir çok ilden uçakla polis getirildi. Saat 10.50 sularında Gezi Parkı kapatıldı.


Türk Hava Yolları'ndan kiralanan uçaklarla Sinop, Ordu, Samsun, Giresun, Çorum, Kırşehir, Nevşehir, Kastamonu, Elazığ, Bingöl, Mardin'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen polisler, buradan otobüslerle görevlendirildikleri yerlere hareket etti.

Bu arada Atatürk Havalimanı'nda görevli 200 polisin de Gezi parkı çevresinde görev yapacağı öğrenildi.

EYLEMCİLERE GÖZALTI

Gezi olaylarının yıldönümü nedeniyle İstiklal Caddesi’nde toplanan bir grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Cadde üzerinde slogan atarak Taksim'e yürümek isteyen grubu polis ekipleri Galatasaray Meydanı’na doğru püskürttü. Polis eyleme devam eden bazı göstericileri gözaltına aldı.

Gezi yıldönümü nedeniyle İstiklal'e toplanan eylemcilere müdahale eden çevik kuvvet ekipleri biber gazı kullanmadı. Polis, göstericilere kalkanlarıyla müdahale ederek ara sokaklara dağıttı. Tekrar toplanan eylemciler gösteriye devam etti. Polis eylem yapan göstericilerden bazılarını gözaltına aldı. Eylemciler slogan atarak gösterilerine devam ediyor.

Taksim şuan sakin! 

Taksim Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle gerginlik yaşanması beklenen Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nda sakinlik hakim.

Sabah saatlerinde Taksim Meydanı ve çevresinde sakinliğin hakim olduğu görüldü.

Taksim'de Gezi önlemleri başladı

Taksim Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle Taksim Meydanı ve Gezi Parkı çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Bölgede çok sayıda resmi ve sivil polis ekipleri hazır bulunuyor.

Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde Taksim Meydanı ve Gezi Parkı bariyerle kapatılmadı ancak çok sayıda resmi ve sivil polis ekipleri Taksim Meydanı ve Gezi Parkı çevresinde önlem amaçlı hazır bulunuyor.

Beşiktaş'ta Gezi önlemleri başladı

Gezi parkı olaylarının birinci yıldönümünde polis, Beşiktaş'ta da geniş güvenlik önlemler aldı.

Dolmabahçe ve civarında TOMA, itfaiye ve iş makineleri de hazır bekletiliyor.

Ve Gezi Parkı kapatıldı!

Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle önlem alan polis, Gezi Parkı'nı saat 10.50 sıralarında vatandaşlara kapattı. Polis, Taksim, Okmeydanı, Mecidiyeköy ve Beşiktaş'ta geniş güvenlik önlemleri aldı. . Bu bölgelerde TOMA, itfaiye ve iş makineleri de hazır bekletiliyor.

Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle Taksim ve çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Polis ekipleri, Gezi Parkı ve Cumhuriyet Anıtı'nı vatandaşlara kapattı.

Geçen yıl 31 Mayıs'ta başlayan Gezi olaylarının yıl dönümü nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alan resmi ve sivil polis ekipleri, İstiklal Caddesi'ne çıkan sokaklar ve yollarda nöbet tutuyor.

Polis ekipleri, Gezi Parkı, Cumhuriyet Anıtı ve Taksim metrosunun Atatürk Kültür Merkezi’ne bakan girişini, vatandaş giriş çıkışına kapattı.

Cumhuriyet Anıtı çevresi bariyerlerle kapatılırken, Gezi Parkı çevresine güvenlik şeridi çekildi.

Taksim’e çıkan yollar kapatılıyor

Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle Taksim’e çıkan yollar kapatılıyor.

Polis ekipleri, meydana çıkan yollara bariyer koyarak araç girişine izin vermedi. İlerleyen saatlerde önlemlerin artırılacağı öğrenildi.

Gezi’de kitap gerginliği

Taksim Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde park önünde kitap okumak isteyen eylemcilerle polis arasında gerginlik yaşandı.

Gezi Parkı’na gelen bir grup, parkın merdivenlerinde kitap okumak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine eylemciler, yola oturarak kitap okumaya başladı.

Bunun üzerine polis, kitaplı eylemcileri yoldan kaldırmaya çalıştı. Bu sırada eylemcilerle polis arasında gerginlik yaşandı.

Gerginlik, eylemcilerin yoldan kalkmasıyla son buldu.

Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle Taksim'de polis önlemleri artırıldı

Polis, meydandaki vatandaşları uzaklaştırdı. Çevik kuvvet tarafından meydana girişler kapatıldı.

Taksim Meydanı'na çıkan yola polis bariyeri konuldu

Taksim Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle polis, Taksim ve çevresinde bir dizi güvenlik önlemi aldı.

Bu çerçevede İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na çıkan yolda güvenlik şeridi oluşturuldu.

TOMA ve polis midibüsü de caddenin çıkışında yerini aldı

Polisin etten duvar ördüğü İstiklal'de insan yoğunluğu azalırken, güvenlik önlemlerini gazetecilerin de kameralar ve cep telefonları ile kaydettiği görüldü.

CNN Muhabiri gözaltına alınmadı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, CNN International Muhabiri Ivan Watson'un gözaltına alınmadığını bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan "Polis, CNN International muhabiri Ivan Watson'u gözaltına aldı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "İlgili şahıs yapılan denetimlerde pasaportunu ibraz edememiş, bilahare pasaportunu getirmesi üzerine hakkında başkaca bir işlem yapılmamıştır" denildi.
 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER