ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Haziran 2013 Pazar 00:16

Gezi olaylarının provakatörlerine tutuklama kararı!

Gezi olaylarının provakatörlerine tutuklama kararı!

Ankara'da Gezi Parkı eylemlerini organize ettikleri ve örgüt adına şiddet eylemine katıldıkları suçlamasıyla 23 kişi tutuklandı. İstanbul'da ise 9 kişi tutuklandı.


Başkentte Gezi Parkı eylemlerini organize ettikleri ve örgüt adına şiddet eylemine katıldıkları suçlamasıyla mahkemeye sevkedilen 26 kişiden 23'ü tutuklandı.

Terörle Mücadele Kanununun 10. maddesiyle görevli cumhuriyet savcılarına ifade veren 26 zanlı, tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi mahkeme 26 zanlıdan 23'ünün tutuklanmasına, diğer 3 zanlının ise adli kontrol kapsamında serbest bırakılmasına karar verdi.

Bu arada, mahkeme devam ederken rahatsızlanan acil tıp teknisyeni bir zanlı Ankara Adliyesi'ne gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince ambulansta tedavi edildi.

Duruşmanın devam ettiği sırada adliye dışında toplanan bir grup slogan atarak içerideki arkadaşlarına destek verdi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı adliye çevresinde göstericilerin bekleyişi sürüyor. 

İSTANBUL'DA 9 ESP'Lİ TUTUKLANDI

İstanbul'da, Gezi Parkı olaylarına karıştıkları gerekçesiyle yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve emniyetteki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edilen 34 Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP)'liden 9’u tutuklandı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen 34 ESP'liden 17'si serbest bırakılmıştı. Diğer 17 kişi ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme, Sıtkı Güngör, Okan Danacı, Ergün Üzüm, İmran Aydın, Şahin Yeşilırmak, Çağrı Aydoğan, Emek Ulaş Suna, Mehmet Kara ve Emre Kaya hakkında tutuklama kararı verdi. 8 kişi ise serbest bırakıldı.

TOPLAM TUTUKLANAN SAYISI 36'YA YÜKELDİ

İki gündür süren davalarda Gezi Parkı olayları nedeniyle toplam 27 ESP üye ve yöneticisi tutuklandı.

Olaylarla ilgili ülke genelinde tutuklananların toplam sayısı ise 36'ya yükseldi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER