ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Haziran 2013 Çarşamba 22:57

Gezi olaylarının bilançosu: 140 trilyon!

Gezi olaylarının bilançosu: 140 trilyon!

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Gezi olaylarının bilançosunu açıkladı. Toplam zarar 140 trilyona ulaşırken çok sayıda dükkan, özel araç, ambulans ve polis aracı da tahrip edildi...


AK Parti MKYK Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Gezi Parkı olaylarının bilançosunu açıkladı. 

Halen bazı yerlerde devam eden gösteriler olduğuna değinen Çelik, "Barışçıl gösteriler yapılabilir ancak başkasını rahatsız etmemeli." uyarısında bulundu. Çelik, "Vatandaşın bize desteği de karşı olması da demokratik bir tavırdır. Ama demokratik yol ve yöntemlerle hukuk içerisinde olduğu zaman bu böyledir." ifadelerini kullandı.

ZARAR 140 TRİLYONA ULAŞTI!

Olayların bilançosu hakkında da bilgi veren Çelik, 291 iş yerinin tahrip edildiğini, 271 özel aracın yakıldığını ya da parçalandığını, 116 polis otosunun 41 ambulansın tahrip edildiğini, bu ambulanslardan 9'unun tamamen kullanılamaz hale geldiğini, 14 parti binası yakıldığını veya tahrip edildiğini belirtti. Hüseyin Çelik, doğrudan fiziki zararın da 140 trilyona ulaştığını belirterek, buna turizme olan dolaylı zararlar gibi yan zararların dahil olmadığını vurguladı.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER