ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Haziran 2013 Cuma 15:56

Gezi eylemcilerine örnek gösterildi

Gezi eylemcilerine örnek gösterildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sekapark’ı örnek göstermesi, gözleri buraya çevirdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin belediye başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, Kocaeli'ndeki Sekapark’ı örnek göstermesi, gözleri buraya çevirdi. İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'ndan yaklaşık 30 kat daha büyük olan Şekerpark, özellikle hafta sonları binlerce kişinin uğrak yeri oluyor.

Halk, Gezi eylemcilerine örnek gösterilen Sekapark'ı çok sevdi.  Marmara’nın en büyük etkinlik alanlarından biri haline gelen Sekapark, bin 100 dönümlük arazi üzerine kurulu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Şekerpark'ta Uçurtma Tepesi, iskeleler, tırmanma duvarı, bisiklet ve yürüyüş yolları, on binlerce metrekare çim alan ve otoparklar yer alıyor. 2. etabın tamamlanmasıyla daha da büyüyen Sekapark, özellikle hafta sonları binlerce kişiye hizmet veriyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Sekapark'ın 3. etap çalışmaları ise sürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokolle Türkiye'nin ilk ve en büyük bilim merkezi olacak olan Seka Bilim Merkezi projesi Şekerpark'ta hayata geçirilecek. Seka Kâğıt Fabrikası alanındaki binalar restore edilerek oluşturulacak bilim merkezi, Türkiye'nin en büyüklerinden biri olmasının yanı sıra Avrupa'nın da sayılı tesislerinden biri haline gelecek.

EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK

Bilim merkezinde 6 bin metrekarelik interaktif sergi salonu bulunacak. Bu salonda ziyaretçiler deney aletlerini kendileri kullanarak sonuçlarını anında gözlemleyebilecek. Özel yetenekli çocuklar burada kendilerine özel programlarla eğitilecek. Seka Bilim Merkezi, bilim ve teknolojiyle ilgilenen, ilerlemek, kendisini geliştirmek isteyen tüm gençler için bir eğitim üssü olacak. Kocaeli bilim merkezinde bilim kampları, sertifika programları, halk dersleri, bilim adamlarıyla söyleşi saatleri, devamlı seminerler ve konferanslar yapılacak. Merkez, ulusal ve uluslararası kongrelere, seminerlere ve proje yarışmalarına ev sahipliği yapacak.

Eski Seka Kâğıt Fabrika alanı içerisinde kurulacak olan Seka Kâğıt Müzesi de toplamda 13 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olacak.

Seka Kağıt Fabrikası’nın kapatılması döneminde yaşanan sancıları gündeme getiren Başbakan Erdoğan, alanın muhteşem bir parka dönüştüğünü söylemişti. Başbakan Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: “Seka Kâğıt Fabrikası'nı kapatacağız dediğimizde kim karşı çıktı? CHP karşı çıktı. Dedik ki biz burayı park yapacağız, çalışanları da mağdur etmeyeceğiz. Günlerce, haftalarca eylem yaptılar. Şimdi orada dev bir park var. Şimdi kim daha dürüst? Oralar, yemyeşil alanlar, tamamıyla halka arz edilmiş durumda. Bunu yapan AK Parti iktidarı, AK Parti belediyesidir.”

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER