ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Kasım 2014 Cuma 14:21

Gezi doktorlarının yargılanması protesto edildi

Gezi doktorlarının yargılanması protesto edildi

İstanbul Tabipler Odası, Gezi olayları sırasında Dolmabahçe Valide Sultan Camisi’nde yaralı göstericilere sağlık hizmeti sunan doktorların yargılanmasını protesto eden bir eylem yaptı.


Gösteride, 'Erdoğan Hukuku’nu Tanımıyoruz, Gezi Hekimlerinin Yanındayız' ve 'Gezi Hekimliği Yargılanamaz' pankartları da açıldı.

Tabip Odası, Çağlayan Adliyesi önünde yargılanan Gezi doktorlarına destek verdi. Eyleme CHP milletvekilleri Mahmut Tanal ve Umut Oran’ın da katıldı. Gösteride yapılan açıklamada, aralarında Erenç Yasemin Dokudan ve Sercan’ın da olduğu hekimlerin, "Yaralılara sağlık hizmet sunmak." suçlamasıyla yargılandığı iddia adildi. Gösteride ayrıca cami içinde yapılan ilk yardım çalışmalarından derlenen fotoğraflara da yer verildi.

Hekimlerin tek suçunun yaralılara sağlık hizmeti sunma olduğunun dile getirildiği açıklamada, "Görüldüğü gibi yaralı halde camiye sığınan eylemci olan olmayan herekse o koşullarda sağlık hizmeti sunmaya çalışan hekimlere, suç işleyen bir kişiye yakalanmaması için imkan sağlayarak ‘suçluları kayırmakla’ suçlanıyor. Yani demokratik protesto hakkını kullananlar da camiye can havliyle sığınanlar da onlara ilk yardım yapan hekimler de suçlu olarak değerlendirilmekten kurtulamıyor. Bu nedenledir ki bugün 2 hekim meslektaşımızla birlikte 255 insan bu davada yargılanmaktadır. Dolmabahçe Valide Sultan Camisi'nde ve ülkemizin her tarafından tanımdaki yaralıyı tedavi eden hekimleri yargılayamazsınız. Çünkü hekimlik yargılanamaz. Eğer hekimliği yargılamaya ve cezalandırmaya niyetlenmişseniz ne yazık ki genç asistan hekimlerden değil Hipokrat’tan başlamak zorundasınız." ifadelerine yer verildi.

Açıklama sonunda, "Yasalarınız, genelgeleriniz, yönetmenlikleriniz ne derse desin bizler, bu topraklarda binlerce yıldır olduğu gibi bugün ve bundan sonra da sadece hekimliğin gereklerini yerine getirecek, değerlerimize sahip çıkarak genç hekim ve meslektaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Gezi hekimliği sokak sağlıkçılığı ve insanlık yargılanamaz." denildi.

Eyleme katılanlar daha sonra davanın devam eden duruşmasını takip için adliye binasına girdi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER