ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 20:59

Gercüş Eşitlik Merkezi, çay partisiyle çalışmalarını anlattı

Gercüş Eşitlik Merkezi, çay partisiyle çalışmalarını anlattı


Batman'ın Gercüş ilçesinde faaliyet gösteren Gercüş Eşitlik Merkezi, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek, merkezin yürüttüğü çalışmaları tanıtmak ve proje ortakları ile hedef kitle arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla çay partisi düzenledi. Programa, proje ortağı İzmir Eğitim ve Gençlik Çalışmaları Enstitüsü Derneği'nden de konuklar katıldı.

     Programın açılış konuşmasını yapan Aktif Vatandaşlık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulbaki Halitoğlu, merkezin çalışmaları konusunda bilgi verdi. Derneğin 2005 yılında kurulduğunu belirten Halitoğlu, eşitlik merkezinin okumaz yazmazlık oranın, işsizliğin yüksek olduğu ilçede bütün vatandaşlara hizmet veren ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olduğunu belirtti. Ülkede yaşayan bütün vatandaşları,demokrasi, insan hakları, aktif vatandaşlık, sağlık, kültür ve girişimcilik konularında bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Halitoğlu, 34 kadın ve 36 erkek toplam 70 üye ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

     Proje kapsamında, 115 kamu kurumu, 83 köy ve mahalle ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Halitoğlu, eşitlik merkezinde sunulan hizmetlerden Bin 30 kadına hizmet verildiğini ifade etti. Halitoğlu, "Gercüş Eşitlik Merkezi Proje ofisinde istihdam edilen Rehber kadınlar, Türkçe konuşamayan, yaşlı veya yeterli cesareti olmayan kadınlarla birlikte ihtiyaç duydukları konuya göre bire bir rehberlik ve refakatçilik yaparak kadınların kamusal hizmetlere erişimlerini sağlamaktadır." dedi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER