ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Şubat 2014 Perşembe 11:02

Genelkurmay'dan "kriptolu telefon" açıklaması

Genelkurmaydan "kriptolu telefon" açıklaması

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "kriptosu, kripto anahtarları, yazılımı ve cihazın üretimi tamamen TÜBİTAK tarafından yapılan 'Kriptolu Cep Telefonları' ile TSK'nın hiçbir ilişkisinin bulunmadığı" bildirildi.


Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Devlet erkanı tarafından kullanılan; kriptosu, kripto anahtarları, yazılımı ve cihazın üretimi tamamen TÜBİTAK tarafından yapılan 'Kriptolu Cep Telefonları' ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, bir gazetede 'devlet erkanının kullandığı kriptolu cep telefonlarına ait anahtarların Genelkurmay Başkanlığına bağlı MUBİLDESKOM Elektronik Anahtar Üretim Merkezi'nde insan müdahalesi olmadan elektronik ortamda üretildiği' iddiasının yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Devlet erkanı tarafından kullanılan, kriptosu, kripto anahtarları, yazılımı ve cihazın üretimi tamamen TÜBİTAK tarafından yapılan 'Kriptolu Cep Telefonları' ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER