ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Eylül 2014 Salı 17:00

Genelkurmay Başkanı'nın mektubu gaziye ulaştırıldı

Genelkurmay Başkanının mektubu gaziye ulaştırıldı

Siirt 3’üncü Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından gazi Cemal Sarıyer’e gönderilen davet mektubunu, köyde kendisine ulaştırdı.


Siirt 3’üncü Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından gazi Cemal Sarıyer’e gönderilen davet mektubunu, köyde kendisine ulaştırdı.

Tugay Komutanı Soysal ve beraberindeki askeri heyet, havayolu ile Siirt’in Baykan ilçesi Kasımlı köyüne geldi. Kendisini karşılayan köy halkı ile tokalaşan Tuğgeneral Soysal, yaşlı bir kadının elini öperek hatırını sordu. Daha sonra bir şehit çocuğunu kucağına alan Soysal, devletin, terörle mücadelede canlarını seve seve feda eden aziz şehitler ve gazilere minnettar olduğunu söyledi.

Soysal, “Tüm şehit ve gazilerimiz için nefes alıyoruz. Aziz şehitlerimizi ve gazilerimize minnettarız. 19 Eylül 2014 tarihinde Gaziler Günü nedeniyle Genelkurmay Başkanlığımız, siz gazilerimizin de aramızda bulunmasını bildiren bir davet mektubu gönderdi. Bu mektup, biz Silahlı Kuvvetler mensuplarına onur verdi. Bunu vermek ve sizleri tebrik etmek için buraya kadar geldik. Davetiyenin içinde ne yazıldığına bakmadım. Sizin açıp okumanızı istiyorum.” dedi. Tugay komutanı Soysal, daha sonra mektubu gazi Cemal Sarıyer’e takdim etti.

Gönderilen mektuptan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cemal Sarıyer, 60 haneli köyden 21 şehit ve 4 gazi verildiğini söyledi. 1994 yılında bir çatışmada gazi olduğunu belirten Sarıyer, “Genelkurmay Başkanlığımız tarafından 19 Eylül Gaziler Günü'ne davet için aldığım bu mektuptan dolayı gurur duydum. Bu, biz şehit ve gazi yakınlarına devletimizin gösterdiği önemi gösteriyor. Bugün bile bütün köy halkı bu devletin bekası için gözlerini kırpmadan ölmeye hazırdır.” dedi.

Sarıyer, daha sonra kendisine verilen mektubu köy halkı önünde açarak okudu. Piyade Yarbay Mustafa Oğuzhanateş, gazi ve şehit yakınlarının da katıldığı etkinlik, Tugay Komutanı Soysal’ın bir şehit evini ziyaret etmesiyle sona erdi.

MEKTUPTA NE YAZILIYDI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi: “Aziz vatanımızın ebedi varlığı, devletimizin bölünmez bütünlüğü ve yüce milletimizin huzur ve güvenliği için yurt içinde ve yurt dışında; vatan, millet ve bayrak sevgisiyle kutsal vatan hizmetlerini ifa ederken hayatlarını ortaya koyan kahraman gazilerimiz, binlerce yıllık tarihimiz boyunca milletimizin gönlünde en müstesna yeri almıştır. Gazilerimiz, millet olma bilincimizi oluşturan temel değerlerin ve sahip olduğumuz şanlı geçmişle aramızdaki güçlü bağın en önemli sembolleridir.

Genelkurmay Başkanlığımızca; var oluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin ve vatan sevgimizin ölümsüz birer nişanesi olarak gönlümüzde yaşattığımız, başımızın tacı kahraman gazilerimizin bu anlamlı gününde; ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizin aziz hatıralarını yad etmek ve hayatta olan gazilerimizle bir arada olabilmek maksadıyla bir etkinlik düzenlenecektir. 17-19 Eylül 2014 tarihleri arasında icra edilecek “19 Eylül Gaziler Günü Etkinlikleri’nde siz değerli gazimizi ve kıymetli aile fertlerinizi de aramızda görmekten onur duyarız.”




 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER