ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ekim 2013 Çarşamba 07:42

Genelkurmay Başkanı'ndan istifa açıklaması

Genelkurmay Başkanından istifa açıklaması

Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim Resepsiyonu'na katılan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel flaş açıklamalarda bulundu.


Çankaya Köşkü’nde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, ‘‘Bazı marjinal gruplar istedi diye, Ahmet Mehmet istedi diye istifa etmem. Ben çok zor bir dönemde buraya geldim.’’ değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün düzenlediği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda medya temsilcilerin sorularını cevaplandıran Genelkurmay Başkanı Özel, kendisine yönelik dile getirilen eleştirilere sert çıkarak, “Türk Silahlı Kuvvetleri milletin ordusudur. Biz bütün siyasi akımlardan uzak durmaya çalışıyoruz. Silahlı kuvvetleri siyasallaştırmak için gayret gösteriyorlar. Çünkü silahlı kuvvetler mutlak itaat ve disipline dayalı yapısında zafiyet olursa Türkiye’nin bekasının etkiler. Beni kişisel olarak hedef tahtasına oturtursanız ben de insanım. Bir süre sonra beni de bulamayabilirsiniz. İstifa onurlu bir iştir. Bazı marjinal gruplar istedi diye, Ahmet Mehmet istedi diye istifa etmem. Ben çok zor bir dönemde buraya geldim. Hiçbir kaygım yok. 2 yıldır bu görevi yapmaya çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

Çin’den alınacak olan uzun menzilli savunma füzeleri konusundaki bir soruya ise Genelkurmay Başkanı Özel, “Açıklama yapıyoruz. Sayın Başbakan, Savunma Sanayi Müsteşarı Bayar, açıklama yaptı. Bunun üzerine bir şey söylemem.” demekle yetindi. Son bir hafta içinde Rus uçaklarının hava sahası ihlali yapmadıklarını ifade eden Özel, ‘‘Tedbir amaçlı uçaklar kaldırdık. Suriye’de aynı şeyi yaptık. İhlal olduğu zaman resmi internet sitemizden duyurulur.” sözlerine yer verdi.

"BÖYLE BİR SÖZ VERMEDİM"

Gazeteciler, bazı medya kuruluşlarında çıkan Genelkurmay Başkanı Özel’in Hasdal Cezaevi'ndeki Balyoz davası sanıklarına söz verdiği iddialarına ise Özel, “Bu konudaki açıklamalara cevap verdim. Birçok mesajım var. Bu mesajlara dikkat edin. Böyle bir söz vermedim.” şeklinde cevap verdi.

"ÖZEL’İN FUTBOL MERAKI"

Galatasaray taraftarı olduğunu gazetecilerle paylaşan Özel, aynı zamanda Fenerbahçe üyesi olduğunu ama Beşiktaş’tan gelecek tekliflere de açık olduğunu belirtti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER