ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 14:07

Genç liderler destek için '18 yaş' turuna çıkıyor


Genç Liderler Derneği, AK Parti’nin ‘Seçilme yaşının 18’e düşürülmesi kanun teklifini' şartlı destekleyecek.

Derneğin yönetim kurulu üyesi Tolga Yüksel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, AK Parti'nin yapmış olduğu seçilme yaşının 18'e düşürülmesi kanun teklifin' şartlı desteklediklerini dile getirdi. Yüksel, hazırladıkları şartlı destek formülüyle tüm siyasi partileri ikna etmeye çabalayacaklarını söyledi. 2007 yılında seçilebilme yaşının 25'e düşürülmesi kampanyasında da aktif görev alan, 2011 yılında yapılan genel seçimlerde de '25 yaş, 25 aday' kampanyasını yürüten Genç Liderler, yeni bir kampanya ile gençlere öncülük etmeye devam ediyor. Gen Liderler şimdi de seçilme yaşının 18'e düşürülmesine yönelik çalışmalara destek vermeye hazırlanıyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Genç Liderler Derneği’nin yönetim kurulu üyesi Tolga Yüksel, AK Parti’nin bu teklifini olumlu bulduklarını fakat desteklerinin şartlı olacağını beyan etti.

Seçilebilmenin önünde engel olan ‘askerlik görevini tamamlamış olmak' şartının aranmamasını istediklerini ifade eden Yüksel, ayrıca gençlerin partilerde adaylıklarının pozitif ayrımcılıkla kota garantisine alınması koşulunun altını çizdi. Yüksel, yine aday oldukları takdirde yapmaları gereken seçim kampanya giderlerinin de parti bütçeleri tarafından karşılanması şartını dile getirdi.

18 YAŞ SADECE TBMM TEMSİLİYETİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİN

18 yaş denilince herkesin aklına ‘18 yaşında milletvekili olur mu?’ sorusunun geldiğine işaret eden Yüksel, bunu düşüncenin bile gençlerin siyasette neden daha aktif rol alması gerektiğini gösterdiğine dikkat çekti. Yüksel, "Eğer bir insan 18 yaşında askere gidip, kendisiyle ilgili kararları verebilecek yaşta diye değerlendiriliyorsa, 18 yaşında da milletvekili olabilmeli yada belediye meclislerinde yaşadıkları kentlerle ilgili tasarruflarda bulunabilmeli. Ayrıca Muhtarlıktan Belediye Meclis üyeliğine, Belediye Başkanlığından Milletvekilliğine seçilebilecek bilinçli gençlerin, en az mevcut temsil edenler kadar olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

SİYASİ PARTİLERE ZİYARET

Yüksel, tüm siyasi partileri ziyaret edip bu konunun Türkiye siyasetine katacağı değeri ifade edeceklerini ve kampanyalarına destek arayacaklarını sözlerine ekledi.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER