ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Nisan 2013 Salı 17:39

Genç: "Başarımızı Türkiye'ye deklare ettik"

Genç: "Başarımızı Türkiyeye deklare ettik"


Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "AK Parti'nin düzenlediği 'Yaşanabilir ve Estetik Şehirler' konulu proje yarışmasında jüri özel ödülüne layık görülerek üst üste 3. ödülümüzü aldık. 2012 yılı ilçemizin başarısının Karadeniz ve Türkiye'ye deklare edildiği bir yıl oldu." dedi.

Canik Belediyesi nisan ayı ilk Meclis Toplantısı yapıldı. 2012 yılı Faaliyet Raporu'nun görüşüldüğü mecliste Başkan Osman Genç yapılan hizmetler ve çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

21. yüzyılın, belediyecilik anlayışının değiştiği ve şehirleşmenin ön planda olduğu bir yüzyıl olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Şehirler insan gibidir. Şehirleri doğru imar edersek, o şehrin bütün uzuvları engelsiz olur. Canik'te bunu büyük oranda başardık. Bu yüzyılın diğer bir özelliği ise ötekileşmişlerin iktidarda olduğu, herkesi kucaklayan bir belediyecilik anlayışının hakim olduğu bir süreci yaşıyoruz. Samsun Karadeniz'in kavşak şehri. Bu süreçte bizler de yaptığımız hizmetlerle Samsun'umuza ve Türkiye'mize katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

CEZAEVİ KALKIYOR

Belediye tarafından gerçekleştirilen çalışmalara da değinen Başkan Genç, "2012 yılında ilçemizde önemli projeler hayata geçirdik. Bunlardan en önemlisi yeni bir şehrin inşa edildiği ve diğer illere model olan Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi. Bu yıl 1344 konutun yapım işi devam etti. Ve temmuz ayı gibi konutlar hak sahiplerine teslim edilecek. Bu projenin diğer dikkat çeken tarafı ise cezaevinin ilçemizden taşınıyor olması. Bizlerin girişimi sonucu Türkiye'de ilk defa TOKİ tarafından bir cezaevi inşa ediliyor." şeklinde konuştu.

Başkan Genç, şunları söyledi: "Canik'in vizyonunu ortaya koyan bir diğer önemli projemiz ise 20 milyon TL'lik Adnan Menderes Demokrasi Meydanı, hizmet binası ve otopark projemiz. Bu proje şehrimizin ivmesinin gelişmesine katkı sağlayacak ve şehirleşme mantığının hayata geçmesine öncülük edecek. Mayıs ayı içerisinde inşallah bu binamıza taşınarak halkımıza burada hizmet veriyor olacağız. Bu halkımıza bir çok yenilik getiriyor. Elektronik Belge Yönetim Sistemi dediğimiz bir program satın aldık ve artık vatandaşlarımız evlerinden, işyerlerinden belediyecilik işlemlerini halledebilecekler. Afet Kriz Merkezi gibi daha bir çok teknolojik yeniliği içeren hizmet binamız ilçemizin buluşma noktası olacak. Canik Başarı Üniversitesi, Metro Gross Market, Lovelet, İkinci Bahar Yaşam Merkezi, Aile Okulu ve Eğitim Merkezleri gibi bir çok yatırım ve hizmeti de ilçemize kazandırdık. Yolumuz hizmet yolu. Her yıl bir önceki yıldan daha iyi hizmet etmeye çalışıyoruz. İnşallah 2013 yılı daha iyi olacak." 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER