ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2014 Cuma 17:03

Gelibolu'da askeri birlikte patlama

Geliboluda askeri birlikte patlama

Gelibolu'da gece atış eğitimi sırasında mühimmat patladı, 17 asker yaralandı.


Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Gelibolu'da meydana gelen patlamayla ilgili, "Çok şükür askerlerimizin durumu çok iyi. Gece eğitim sırasında meydana gelen bir patlamadan yaralandılar. Kolordu komutanımızla görüştüm, hepsi yarın mesai başında olabilecek sağlıktalar" dedi.

Askerlerimizin durumu çok iyi

Vali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gelibolu ilçesinde bulunan 2'nci Kolordu Komutanlığına bağlı 18'inci Piyade Mekanize Tugayında planlı gece eğitimi yapıldığı sırada tank silahının roket türündeki mermisinde teknik bir arıza meydana geldiğini, bunun ardından merminin iki parçasından birinin 300 metre uzağa düştüğünü söyledi.

Meydana gelen patlamada 17 rütbeli personelin yaralandığını ifade eden Çınar, "Patlama parça tesiri yaralanmaya neden olmadı. Belki çok küçük parçalar personele gelmiş olabilir. Çoğunlukla yaşanan patlama sesi etkilemiş. Çok şükür askerlerimizin durumu çok iyi. Gece eğitim sırasında meydana gelen bir patlamadan yaralandılar. Kolordu komutanımızla görüştüm, hepsi yarın mesai başında olabilecek sağlıktalar" diye konuştu.  

Yaralı askerlerden 15'i taburcu edildi

Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, ilçede askeri birlikte yaşanan patlama sonrası hastanelere kaldırılan 17 askerden 15'inin taburcu edildiğini, diğerlerinin ise sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Nazlı, yaptığı açıklamada, 2'nci Kolordu Komutanlığına bağlı 18'inci Piyade Mekanize Tugayında planlı gece eğitimi sırasındaki mühimmat patlamasında yaralanan 17 askerin sağlık durumlarının çok iyi olduğunu ifade etti.

Yaralıların durumlarıyla ilgili herhangi bir olumsuz bilgi almadıklarını belirten Nazlı, şöyle konuştu: "İlçemizdeki hastane başhekimleriyle görüşerek bilgi edindim. Çok şükür aksi bir durum olmadığı gibi yaralanan subaylarımızdan sadece biri Çanakkale'de, biri de Gelibolu Askeri Hastanesi'nde yatıyor. Diğerleri taburcu olmuş durumda. Yine de ayakta sağlıkları kontrol ediliyor ama Allah şükür iyiler. Dün gece yaşanan üzücü olay sonrasında bizi sevindiren durum; ağır yaralımızın ve şehidimizin olmamasıdır." Patlamada, 5 er, birer binbaşı, yüzbaşı ve üsteğmen, 7 astsubay ve iki uzman çavuş yaralanmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı, Gelibolu'daki askeri birlikteki patlamanın, TOW silah atışı esnasında harp başlığıyla hedefe gitmesi gereken yakıt tankı ve roket motorunun lançerin içinde kalması ve ardından alev alarak parçalanmasından kaynaklandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 2'nci Kolordu Komutanlığına bağlı Tugay Komutanlıklarının 18'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının Gelibolu/Ortaköy'deki atış ve tatbikat alanında, dün icra edilen planlı gece tanksavar silah atışları esnasında kaza meydana geldiği belirtildi.

Kazada dört subay, sekiz astsubay ve beş uzman erbaşın hafif şekilde yaralandığı bildirilen açıklamada, 15 hafif yaralı personelin ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildikleri, iki hafif yaralı personelin tedavisinin ise devam ettiği, yaralılarda uzuv kaybı ve hayati tehlike bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada, "TOW silah atışı esnasında harp başlığının mevzinin 300 metre ilerisine düştüğü, ancak patlamadığı, harp başlığı ile hedefe gitmesi gereken yakıt tankı ve roket motorunun ise lançerin içinde kaldığı, 30 saniye sonra alev alarak parçalandığı, parçalanma sonucunda mevzide bulunan ve atış sırasını bekleyen 17 personelimizin hafif şekilde yaralandığı belirlenmiştir" ifadesi kullanıldı.

Genelkurmay Başkanlığı açıklamada, konuya ilişkin idari ve adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER