ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2014 Cuma 16:09

Geleneksel 'Kutlu Duğum' pilavına büyük ilgi

Geleneksel Kutlu Duğum pilavına büyük ilgi


Yurt genelinde devam eden 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında, Eminönü Yeni Camii’nde her yıl dağıtılan pilav ve bal şerbeti büyük ilgi gördü.

Eminönü Yeni Camii’nde kılınan Cuma namazı sonrasında camiye gelen yaklaşık 5 bin kişiye etli pilav ve bal şerbeti ikram edildi. Yüzlerce insan kutlama çerçevesinde cami avlusunda verilen bal şerbeti ve etli pilavdan almak için uzun kuyruklar oluşturdu. Pilav ve şerbetlerini alanlar, iştahla pilavını yeyip şerbetini içti. Davetlilere tatlı olarak da kazan dibi dağıtıldı. Görevliler izdiham olmaması için yoğun çapa gösterdi.

400 yıllık gelenek olarak düzenlenen pilav ve şerbet günü ile ilgili konuşan Yeni Camii Koruma Derneği Başkanı Çetin Palancı, “Bu pilav ve şerbet gününü, Peygamberimizin doğumuna atfedilen her Kutlu Doğum Haftası’nda düzenliyoruz. Büyük bir ilgi var. İsterim ki butür etkinlik her tarafta yapılsın.” diye konuştu.

Aldığı pilavını iştahla yiyen Ahmet Ateş isimli vatandaş ise “Çok güzel bir organizasyon, Allah sebep olanlardan razı olsun.” dedi.

Dağıtılan pilavlardan alan Nuran Acar ise “Allah dağıtanlardan yiyenlerden razı olsun. Güzel bir gelenek devamını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

























KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER