ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Mart 2013 Perşembe 19:24

Gazzeliler: "Erdoğan'ın ziyaretinden memnun kalacak"

Gazzeliler: "Erdoğanın ziyaretinden memnun kalacak"

Gazze Belediye Başkanı Mikki, Erdoğan'ın muhtemel Gazze ziyareti öncesi konuştu.


Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mikki, Filistin yönetiminden bir kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze ziyaretine karşı olduklarını söylediği yönündeki haberi yalanladı. Mikki, “Halkımız Erdoğan’ın gelmesini mutlulukla karşılayacaktır.” dedi.

Başkan Refik Salim Mikki, Bayrampaşa Belediyesi tarafından belediye binasında düzenlenen basın toplantısına katıldı. Mikki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze ziyaretinin istenmediği yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirtti. Başbakan'ın ziyaretinden mutlu olacaklarını belirten Mikki, “Bu topraklar sadece Filistin halkının değil, İslam aleminin de topraklarıdır. Başbakan Erdoğan'ın ziyareti hakkında belirtilen ifade yada İsrail kaynaklarından alınan bu açıklama Filistin halkının mutluluğunu ifadesi değildir. Hem Batı Şeria hem de Gazze halkı, Sayın Başbakan'ın yapacağı ziyareti mutlulukla karşılayacaktır. Bu açıklama Filistin halkının ifade etmediğine inanıyorum yada çarptırılmış bir ifade olduğuna inanıyorum.“ diye konuştu.

İsrail’in Türkiye’ye özrünü ve Gazze üzerindeki ambargoyu kaldırma sözünü değerlendiren Mikki, ”İsrailliler sözlerini her zaman yerine getirmemektedir. Yapmış oldukları anlaşmalara muhalif bir şekilde hareket etmektedirler. Benim istediğim Sayın Başbakan'ın bundan sonraki süreci iyi takip etmeleri, ambargoyu kaldırma sözünün iyi bir takipçisi olmalarıdır. Ambargo ile ilgili olarak İsrail bir çok kurala uymadı. Ancak şuna inanıyorum, Türk dış politikasının yaptığı atılımlarla yapılan anlaşma ve verilen bu söz yerine getirilecektir.” ifadelerini kullandı.

Mikki konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Türk hükümetinin son zamanlarda göstermiş olduğu çalışmalar için hem Başbakana hem de halkına canı gönülden teşekkür ediyorum. Ortadoğu bu günden sonra yeni bir döneme giriyor. Artık Ortoğu'da sözü ile eylemleri bir olan bir toplum ve başında da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var. Artık kimse Ortadoğu'da istediği gibi hareket edemeyecek.”

Program sonunda Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner tarafından Mikki'ye ziyaretinden dolayı hediye takdim edildi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER