ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Mart 2017 Pazartesi 14:49

Gaziantep'te FETÖ'nün emniyet yapılanması davası başladı

Gaziantepte FETÖnün emniyet yapılanması davası başladı

Haklarında dava açılan 133'ü tutuklu 188 sanığın yargılanmasına başlandı Savunma yapan tutuklu sanıklar, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasını reddetti Çelişkili beyanlarda bulunarak mahkeme heyetine sorular yönelten sanık, mahkeme başkanı tarafından, "Sen sanıksın, yargılanıyorsun. Haddini bil, yerini bil. Sen soru soramazsın, biz soru sorarız" denilerek uyarıldı


Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına ilişkin davada 133'ü tutuklu 188 sanığın yargılanmasına başlandı.

7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından tutuklu sanıklar Mehmet İnce, Mahmut Uğur Yalın, Abdullah Uğurlu, Abdullah Atmaca, Abdullah Demir, Abdullah Ülker, Adem Avşar, Adem Ayva, Abdullah Tavacı, Ahmet Bahşen, Ahmet Erinci, Ahmet Topalbekiroğlu, Ahmet Bahçe ve Ahmet Genç savunma yaptı.

Mahmut Yalın, "ByLock"u forum sitelerinden öğrenerek internet üzerinden indirdiğini iddia ederek, herhangi bir örgütsel faaliyette kullanmadığını savundu.

Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak'ın, ne gibi konuşmalar olduğunu sorması üzerine Yalın, "Ankara'dan Gaziantep'e tayinim çıkmıştı. 'İshak' isminde bir arkadaşımla sadece nakliye amaçlı görüştüm. Başka bir görüşmem olmadı." yanıtını verdi.

Kumhak, savcılıktaki ifadesinde "ByLock"u telefonuna başka birinin hafıza kartı takarak kurduğunu söylediğini hatırlatması üzerine Yalın, çelişkili beyanlarda bulundu ve mahkeme heyetine sorular yöneltmeye başladı.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Kumhak, "Sen sanıksın, yargılanıyorsun. Haddini bil, yerini bil. Sen soru soramazsın, biz soru sorarız. Sen istersen savunmanı yaparsın." diyerek sanığı uyardı.

- "Çocuğum yüklemiş"

Sanık Abdullah Uğurlu da 30 yıllık memuriyet hayatında hiçbir yasa dışı eyleminin olmadığını, bir kadının kendisine arkadaşlık teklifinde bulunduğunu ancak evli olduğu gerekçesiyle kabul etmediğini, bu nedenle kendisine iftira atıldığını öne sürerek, "ByLock" kullandığı iddiasını reddetti.

Mahkeme Başkanı Kumhak, bir hattını iki ayrı telefonda kullandığını, bir başka hattında da "ByLock" yüklü olduğunun iddia edildiğini sorması üzerine sanık Uğurlu, iftiraya maruz kaldığını ileri sürdü.

Sanık Adem Avşar da çocuğunun oyun hastası olduğunu, "ByLock"un o sıra yüklenmiş olabileceğini belirterek, diğer sanıkların da benzer şekilde mağdur edildiğini savundu.

Duruşmanın sabahki bölümünde savunma yapan diğer 11 sanık da örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddialarını reddetti.

Sanıkların savunmalarının ardından duruşmaya öğle arası verildi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER