ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Nisan 2013 Salı 16:15

Gazeteciler İslam Derneği'ni ziyaret etti

Gazeteciler İslam Derneğini ziyaret etti


Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC)'nin projesi kapsamında Portekiz'e giden gazeteciler, Lizbon'daki temasları kapsamında İslam Derneği ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) temsilcisini ziyaret etti. Portekiz'deki yerel medyanın yapısını inceleyen gazeteciler, Balıkesir basınıyla mukayese etme fırsatı buldu.

BGC tarafından hazırlanan, Balıkesir Valiliği yanında yerel Haberci, Birlik ve Politika gazetelerinin ortak olarak yer aldığı, "Yerel Medyanın AB Standartlarında Demokrasiye Katkısı-Gazeteciler Avrupa'daki Yerel Medya Yapısını Öğreniyor" isimli proje kapsamında gazetecilerin Lizbon'da eğitimi sürüyor. Portekiz'de Müslümanları temsil eden İslam Derneği Başkanı Abdool Magid A.Karim Vakil'i ziyaret eden Balıkesirli gazeteciler, Avrupa'daki Müslümanların sıkıntılarını görüştü. Portekiz'de 100 bin civarında Müslüman yaşadığını belirten Vakil, 1956 yılında Mozambik'ten geldiğini, o yıl sadece iki Müslüman olduğunu, 1968'de ise Portekiz İslam Derneği'ni kurduğunu söyledi. Aynı zamanda DEİK Portekiz temsilcisi olan Vakil, Türkiye'nin AB'ye alınmaması konusunda hiçbir sıkıntısı bulunmadığını, kesinlikle alınması gerektiğini bildirdi.

Mayıs ayında Portekiz'e ziyarette bulunacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türk işadamlarını misafir edeceklerini, işadamlarının inşaat sektöründe yatırım yapmalarını isteyeceklerini açıklayan Vakil, BGC'yi de örnek projesi sebebiyle kutladı. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER