ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 11:43

Flaş! Erdoğan tarih verdi

Flaş! Erdoğan tarih verdi

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin merak ettiği soruya cevap verecek!


Pakistan ziyareti öncesi havaalanında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürecik'i kapatın, İsrail'e bilgi gitmesin" şeklindeki çıkışına yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasette çıraklık sürecini aşamadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''NATO’nun kurmuş olduğu bir üssü İsrail için değerlendiriyorsak bu çok ciddi bir acemiliktir. Kılıçdaroğlu’nun zerre kadar İslam dünyasıyla ilişkisi yok'' diye konuştu.

"Kılıçdaroğlu, siyasette henüz çıraktır. Daha çıraklık sürecini aşamamış." diyen Erdoğan, Kılıçdarğlu'nuın Kürecik iddiası için şunları söyledi:

"NATO'nun kurmuş olduğu bir üssü 'Burası İsrail için kurumuştur' diye değerlendiriyorsak, bu ciddi bir siyaset acemiliğidir. Kürecik'te füze yok ki, orası radar üssü. Kılavuzu yanlış. Bölgeye yönelik radar üssü olarak kurulmuştur. Biz de NATO üyesi olarak evet demişizdir. Velevki NATO'nun radar üssü de olsa, oradan onu kaldırma hakkına da sahibiz."

28 ŞUBAT DARBESİ

28 Şubat darbesini soruşturan komisyona ifade verecek olan Başbakan Erdoğan, sorulara cevap verecek mi? Erdoğan bu soruya da cevap verdi:

"Komisyonun soruları dün bana ulaştı. Salı gününe kadar cevap vereceğim. Dolmabahçe iddiasıyla ilgili sorular da var. O cevapları vereceğim. Değerlendirmelerimiz olacak."

GAZZE'DE BARIŞ İÇİN TARİH

"Mısır ziyaretim sırasında karşılıklı metinler alındı verildi. Bu metinler üzerinde mutabakat sağlanamamıştı. Metinler üzerinde ilaveler ve çıkarmalar yapıldı. Hamas en son metni kabul etti. İsrail’in cevabı dün akşam bekliniyordu. Ancak bugüne kaldı. Ancak İsrail’in bombardımanı arkadaşlarımız orada iken sürdü. Arkadaşlarımız Gazze’den ayrılırken arkalarından gelen iki gazeteciyi de şehit ettiler. Görüşmeler Mısır’ın öncülüğünde devam ediyor. Türkiye olarak desteğimiz sürüyor."

İSRAİL’E GÖRÜŞME OLDU MU?

"Bir şeyi hep karıştırıyoruz. Biz siyasi olarak şu anda İsrail tarafıyla bir görüşme yapmadık bir görüşmede şu süreç içinde fevkalade bir durum olmadıkça kolay kolay yapmayız. Ama istihbarat teşkilatlarının ilişkileri sıfırlaması söz konusu değildir. Her şey kesilip atılmış değil. Bazı bağlar var. Bazı irtibatlar kurulmak isteniyor biz de bunları dışlamıyoruz gerekli ilgi alakayı gösteriyoruz. Ama 8-9 gün oldu bunlardan alınmış bir netice yok. temenni ederiz ki bu iş bugün bir neticeye varır. Bu süreci biz direkt endirekt yolları çalıştırarak devam ettireceğiz. Türkiye’de 20-30 bin Musevi vatandaşımız var. Bunlar da bu süreçte devreye girebilecek insanlardır."

ANADİLDE SAVUNMA DÜZENLEMESİ VE SONRASINDAKİ SÜREÇ

"Büyük kongremizde bunları yapacağımızı söylemiştik. Buna kimse sahiplenmesin. İşi çift dikiş götürelim diyoruz. Çünkü güven esasına dayalı olmalı bu iş. Sanık da kendi istediği takdirde ücretini kendi vermek kaydıyla tercümanını getirebilecek."

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER