ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mart 2014 Çarşamba 20:56

Filipinler'de barış süreci


Filipinler'in güneyindeki Müslümanlar, hükümetle Moro İslami Kurtuluş Cephesi arasında yarın imzalanacak Kapsamlı Barış Anlaşması'nı kutlamaya hazırlanıyor.
Mindanao bölgesinde ağırlıklı olarak Müslümanların yaşadığı Basilan, Lanao del Sur, Maguindanao, Sulu ve Tawi-Tawi'den oluşan Müslüman Mindanao Özerk Bölgesi'nin valisi Mujiv Hataman, AA'ya yaptığı açıklamada, yarınki imza törenini dört gözle bekleyen bölge halkının, büyük mutluluk içinde olduğunu söyledi.
Yerel yetkililerden Hanie Bud, yarın yapılacak kutlamalar için her şeyin hazır olduğunu belirterek, tarihi imza töreninin büyük ekranlardan izleneceğini, yetkililer ve çalışanların barışı ve saflığı temsilen beyaz kıyafetler giyineceğini kaydetti.
Verilecek geleneksel "kanduli" ziyafetinin yanı sıra havai fişek gösterisi yapılmasının ve barış konseri verilmesinin planlandığını söyleyen Bud, etkinliklerin tüm kentlerde eş zamanlı düzenleneceğini ifade etti.
Filipinler Hükümeti ile Moro İslami Kurtuluş Cephesi arasında sürdürülen müzakereler başarıyla sonuçlanmıştı.
Bangsamoro Çerçeve Anlaşması'nda ilkeleri belirlenen çözüm sürecinin ayrıntılarını ortaya koyan Kapsamlı Barış Anlaşması, yarın Manila'da törenle imzalanacak.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER