ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Aralık 2016 Cuma 14:11

FETÖ üniversitesinde "jammer" bulundu

FETÖ üniversitesinde "jammer" bulundu

İzmir'de vatandaşların telefon sinyallerinin zayıf olduğu şikayeti üzerine, FETÖ ile bağlantısı nedeniyle KHK ile kapatılan Gediz Üniversitesinde yapılan aramada tavan arasına gizlenmiş jammer cihazı ele geçirildi.


İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesinde yapılan aramada, konferans salonunun tavanına gizlenmiş jammer cihazı (sinyal kesici) bulundu.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılarak ismi "Bakırçay Üniversitesi" olarak değiştirilen ve Katip Çelebi Üniversitesine devredilen Gediz Üniversitesi yakınlarında ikamet eden vatandaşların, telefon sinyallerinin zayıf olduğu yönündeki şikayeti üzerine bölgede araştırma yapıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, üniversitede arama yaptı.

Ekipler, E Blok'ta 3'üncü kattaki konferans salonunun tavanına gizlenmiş jammer cihazı buldu.

Jammer cihazının, örgüt üyelerinin gizli toplantılar yaptığı tahmin edilen salonda dinleme yapılamaması amacıyla konulmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER