ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2012 Cuma 16:16

Fetih Hareketi 48. yılını kutluyor


Filistin Fetih Hareketi'nin 48. kuruluş yıl dönümü çerçevesinde Gazze'de yapılması planlanan kutlamaların Es-Seraya Meydanı'nda yapılmasına karar verildi.
    
Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, kutlamalara ilişkin sorunun çözülmesi için aralarında Fetih Hareketi yöneticilerinin de bulunduğu Filistinli heyetle görüştü. Görüşme'de Fetih Hareketi'nin 48. kuruluş yıl dönümü kutlamalarının nerede yapılacağı konusu ele alındı.
    
Gazze'deki Filistin Hükümeti Sözcüsü Tahir en-Nunu, basın açıklamasında Fetih ve Hamas hareketlerinin, kutlamaların Seraya Meydanı'nda yapılması konusunda anlaştığını duyurdu. Kutlamaların, 2013 Ocak ayında yapılacağı ve kesin tarihin daha sonra açıklanacağı bildirildi.
    
Fetih Hareketi'nin Gazze'deki Yüksek Komite Başkanı Yahya Rabah, Gazze'de dün düzenlediği basın toplantısında, Fetih Hareketi'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Gazze'de yapılması planlanan kutlamaların Hamas'ın izin vermemesi nedeniyle iptal edildiğini ileri sürmüştü.
    
Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada ise etkinliklerin bazı gruplar tarafından provoke edilebileceği endişesi taşındığı belirtilmişti.
    
  

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER